programmaprogramma

Christian Pabst Trio

Christian Pabst Trio

Christian Pabst piano, Marco Zenini bas, Erik Kooger drums

Christian Pabst, een pianist en componist uit het Duitse Saarland, is een heel bijzondere ontdekking van Cultureel Café Bacchus gebleken. Hij is in 2006 naar Nederland gekomen om aan Conservatorium van Amsterdam jazzpiano te studeren bij Karel Boehlee en Rob van Bavel. Op zijn jonge leeftijd (hij werd in 1984 geboren) heeft hij al concerten gegeven in heel Europa, waar zijn gedreven, zeer swingende spel grote indruk maakte. Na zijn afstuderen werd hij docent aan het conservatorium, in muziektheorie en harmonieleer.

Centraal in de muzikale ontwikkeling van Christian Pabst staat zijn Trio: in de bassist Marco Zenini en slagwerker Erik Kooger heeft hij ideale medestrijders gevonden om het muzikale avontuur te zoeken en zijn composities tot opzienbarend leven te brengen.

Wanneer de internationale pers pianist Christian Pabst beschrijft, worden vaak woorden gebruikt zoals ‘een dichter op de piano’ of ‘een buitengewoon lyrische muzikant’. Een reden daarvoor zou kunnen zijn dat de basis voor zijn muziek altijd een verhaal is en vooral een persoonlijk verhaal.Het jazzconcert begint op zaterdagavond om 21.30 uur; zaal open 21.00 uur.

Toegang: 'uw gift'

  • Cultureel Café Bacchus google map
  • Gerberastraat 4
  • 1431 SG Aalsmeer
  • tel. 0297-326831  (tijdens openingsuren)

Inlichtingen: Pierre Tuning (ptl@euronet.nl) telefoon 0297-360355 en Reinoud Staps (bobentom@freeler.nl) telefoon 0297-325304

Archief

Locatie:
cultureel café bacchus

Tijd:
zaterdag 16 maart 2019, aanvang 21.30 uur

Toegang je gift

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»