programmaprogramma

Jeugdmuziekconcours 2019

Jeugdmuziekconcours 2019

Gezocht: jong (licht)klassiek talent voor het KCA Jeugdmuziekconcours 2019

Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer (KCA) is op zoek naar jong (licht)klassiek talent voor de tweede editie van het KCA Jeugd Muziek Concours. De finale van het evenement vindt plaats op zondag 3 november 2019. De zondagen daarvoor vinden de voorronden plaats.

De musici in de leeftijd van 8 tot 18 jaar kunnen zich vanaf nu aanmelden.

Het doel van het Jeugdmuziekconcours is het verbinden van jongeren en ouderen en het brengen van klassieke muziek naar het Zorgcentrum Aelsmeer. Hierbij stelt de Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer jonge mensen in de gelegenheid hun talenten voor de bewoners van het Zorgcentrum ten gehore te brengen.

Het Jeugdmuziekconcours is ingedeeld in twee leeftijdscategorieën. In de categorie “Mini” kunnen jonge musici meedoen in de leeftijd van 8 t/m 13 jaar. In de categorie “Junior” zijn jongeren tussen de 14 en 18 jaar welkom hun muzikaliteit te laten horen. Er kan worden meegedaan als solist en als duo, kwartet of ensemble. Het KCA Jeugd Concours wil laten zien dat er veel talent in onze regio is. De bewoners van het Zorgcentrum en andere belangstellenden kijken voor de tweede keer alweer uit naar de optredens.

VOORRONDEN,HALVE FINALE, FINALE
Afhankelijk van het aantal deelnemers bestaat het KCA Jeugd Muziek Concours uit diverse voorronden, een halve finale en een finale.
De datum en plaats voor de voorronden voor de deelnemers in de categorie Mini en de categorie Junior worden afhankelijk van het aantal deelnemers nader bekend gemaakt.
Zondag 3 november is om 14.00 uur de finale voor beide leeftijdscategorieën in het Zorgcentrum Aelsmeer.

JURY EN PRIJZENGELD
Een vakkundige jury beslist wie de uiteindelijke winnaars worden. Het prijzengeld van het “KCA Jeugdconcours Junior” bedraagt €300, €200 en €100  (drie prijswinnaars) en van het "KCA Jeugdconcours Mini” €250 en €150 (twee prijswinnaars).

INSCHRIJVEN
Inschrijven kan tot 15 oktober 2019. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Hierbij de links naar het inschrijfformulier en de reglementen. De deelnemers moeten hierop aangeven welke muziekstukken ze willen spelen. Voor vragen kunt u terecht bij Wilbert Streng (tel. 06-22627963) of via een e-mail naar info@kunstencultuuraalsmeer.nl

Locatie:
Zorgcentrum Aelsmeer, Molenpad 2, 1431 BZ Aalsmeer

Tijd:
zondag 3 november 2019 om 14.00 uur

Toegang gratis

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»