programmaprogramma

Leerlingen van Dirk Annokkeé

Leerlingen van Dirk Annokkeé

Over deze expositie schrijft Janna van Zon:

Toen ik bij de opening rond liep in het Oude Raadhuis om naar deze tentoonstelling te kijken vond ik de sfeer geweldig. Er was niet alleen een vrolijke blijdschap bij de aanwezige exposanten maar er was ook een zekere mate van trots voelbaar omdat men met het werk in het Oude Raadhuis mocht hangen.

Carla Ratterman komt de eer toe en verdient een compliment, want zij nam het initiatief voor deze tentoonstelling. Zocht contact met het KCA bestuur en regelde achter de schermen heel wat zaken. Zij kan met recht trots zijn op het eindresultaat. Tijdens mijn bezoek waren er niet alleen de makers aanwezig maar ook al veel nieuwsgierigen. Wij spraken onze bewondering uit voor de kwaliteit van de werken.

Een tweetal opmerkingen wil ik u niet onthouden: ‘Nou...er zijn toch schilders bij die de amateurstatus ver overstijgen.' En nog een andere opmerking waar ik het helemaal mee eens ben is deze: 'Ik heb hier wel slechtere tentoonstellingen gezien ook al waren die dan van professionele kunstenaars.'

Alle reden om Dirk Annokkeé en zijn leerlingen van harte feliciteren met deze tentoonstelling! Het durven ‘spelen' met verf en met kleur gebeurt op een onbevangen wijze die kenmerkend is voor de amateurschilder. Interessant om te zien is ook hoe de verbeelding gestalte heeft gekregen op het doek of op papier. Geen van de deelnemende exposanten heeft het zichzelf gemakkelijk gemaakt. Integendeel velen hebben de uitdaging gezocht. Dat ze in staat zijn om de uitdaging aan te durven heeft vooral te maken met zelfvertrouwen. En dat is hen meegegeven door Dirk Annokkeé.

Dirk is in mijn ogen werkelijk een topdocent die niet alleen zijn leerlingen de kneepjes van het vak tracht bij te brengen, hen de techniek leert,  maar hen vooral goed laat kijken. Eerst zelf uitzoeken en wie er niet uitkomt krijgt een aanwijzing waar je wat aan hebt en waar je mee verder kunt. Daarmee vergroot hij het plezier in het schilderen. Zo wordt het schilderen een fantastische ontdekkingstocht die het leven verrijkt.

Niet alleen het scheppen van kunst is een heerlijke bezigheid ook het kijken naar kunst schenkt ongelooflijk veel mensen troost. Kunst schept vreugde in het leven. De exposanten wens ik nog vele inspirerende kunsturen toe en heel veel positieve aandacht. Deze tentoonstelling zal hier zeker toe bijdragen.

Klik hier om het fotoalbum 'Leerlingen van Dirk Annokkeé' te bekijken

Met werk van: 
Arie Dekker, Astrid van Deijck, Attie Ausma, Barbara van Elderen, Carla Ratterman, Carry Link, Dicky Eveleens, Edith Kreuger, Els Scholten, Erica Hiemstra, Famke Leuvelink, Fiet van de Geest, Frieda Duizer, Fritz Klijzing, Gerda Cornelissen, Henk Vrolijk, Hetty Dragt, Lieke van Dun, Marjan Man, Mark Hoekman, Marle v.d. Schilden, Marry de la Haye, Nel Klijzing, Nel Ravenstein, Peter Schouten, Rene van Dantzig, Tineke Guldemeester, Trees Cornelissen, Truus Buren, Uri Link, Wim Lodder en Yvonne Bobbe.


Deze expositie was te zien t/m zondag 28 augustus 2011 in Het Oude Raadhuis (google map)

Naar het archief

Deze tentoonstelling werd georganiseerd buiten verantwoordelijkheid van KCA. 

Locatie:
Het Oude Raadhuis

Tijd:
t/m 28 augustus 2011

Toegang gratis

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»