programmaprogramma

Kunstroute Aalsmeer is een uniek en inspirerend evenement met landelijke bekendheid dat jaarlijks plaatsvindt in het 3e weekeinde van september.

Meer dan 75 (binnen- en soms buitenlandse) kunstenaars, dichters en musici tonen in één weekend op ruim 25 locaties hun ‘kunsten’ aan meer dan 2000 bezoekers.

Waar & wat
Op veelal unieke locaties genieten bezoekers laagdrempelig van schilderijen, aquarellen, tekeningen, grafieken, beelden, fotografie, keramiek, sieraden, poëzie, jazz, klassieke- en wereldmuziek.

Kortom: een bundeling van krachten die garant staat voor een enerverend en verrassend weekend vol kunst & cultuur!

Maar....

Tot onze grote spijt moeten wij u mededelen dat de Kunstroute Aalsmeer dit jaar helaas geen doorgang kan vinden. In nauw overleg met de Gemeente Aalsmeer is het bestuur van Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer tot dit trieste besluit gekomen.
 
Om een nieuwe besmettingsgolf te voorkomen zullen de hygiënemaatregelen naar verwachting nog maanden van kracht blijven. Landelijk zijn alle evenementen tot 1 september verboden. In Aalsmeer hebben we juist in september grote publiekstrekkers. De Gemeente Aalsmeer heeft daar nu een negatief advies voor gegeven.
 
De Kunstroute Aalsmeer is bij uitstek een evenement van ontmoeting en sociale contacten. Zonder afbreuk te doen aan de sfeer en professionele uitstraling van de Kunstroute Aalsmeer zien wij geen mogelijkheden om te kunnen garanderen dat bezoekers en deelnemers in alle situaties op veilige afstand van elkaar kunnen blijven en dat publieksstromen gereguleerd kunnen worden.
 
Wij hadden er ons op verheugd om het kunstminnende publiek in het derde weekend van september, na maanden van social distancing weer met elkaar van prachtige kunst, poëzie en muziek te kunnen laten genieten. Maar de veiligheid en gezondheid van de deelnemers en de vele bezoekers wegen zwaarder.  
 
Laten we ons richten op 2021 en dan met vereende krachten van de Kunstroute Aalsmeer weer een feest van de kunsten maken.


Naar het archief met informatie over de kunstroutes in vorige jaren