programmaprogramma

 

FavoCinema presenteert in samenwerking met Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer een nieuwe reeks filmavonden in de huiskamer van Aalsmeer: De Oude Veiling.

FavoCinema nodigt ‘bekende Aalsmeerders’ uit om hun favoriete films te delen met een belangstellend publiek. We leren een Aalsmeerder kennen door zijn of haar favoriete film, voorafgegaan door een interview. Velen hebben in eerdere edities de favoriete films gezien van Piet Bon, Joop Kok, Janna van Zon, Marcel Harting, Ad Verburg, Han Carpay, Jan Willem de Wijn, Robbert Jan van Duijn, Pieter Groenveld, Rick Rolleman, Jeroen Nobel, Joke Stam, Cees Tas, Joost Hoffscholte en vele anderen.

Janna van Zon schreef destijds: 'Het interessante van deze favo-filmavond is dat de titel niet van tevoren bekend gemaakt wordt. Daardoor ontstaat er een bepaalde sfeer die zo’n avond toch iets bijzonders geeft. ‘Welke film wordt er gedraaid?’ Het antwoord is een geheimzinnige glimlach. Het ludieke idee van de vooraf 'onbekende' film levert namelijk altijd onverwachte en verrijkende ervaringen op. Voorafgaand aan de film stellen we de gast vragen, waardoor bezoekers niet alleen een beeld krijgen van de inhoud maar ook de beweegredenen van de keuze voor deze film.'


 

naar het archief