programmaprogramma

Amazing Amateurs 3

Amazing Amateurs 3

Na het succes van de vorige tentoonstellingen (2012 en 2013) ook dit jaar een expositie van amateurs die in hun vrije tijd schilderen, boetseren of fotograferen.

Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer biedt hen de kans hun werk in een professionele omgeving te presenteren aan een breed publiek.

klik op onderstaand plaatje om een selectie van het werk te bekijken
Klik hier om het fotoalbum 'een selectie uit de het aanwezige werk' te bekijken

Er is geen ballotage of thema. Er wordt een KCA Amateur Award uitgereikt op 17 augustus 2014.

Aan deze expositie doet ook het activiteitencentrum Aalsmeer van Heliomare mee. Hier werken mensen met een lichamelijke handicap en/of met een niet aangeboren hersenletsel in het Atelier Steengoed. Met name hun werkstukken (mozaïek en keramiek) willen de kunstenaars graag exposeren. In de prachtige tuin van het Oude Raadhuis zijn hun handgemaakte kunstwerken te zien.Publieksprijs voor Willemien Kriebel; bij de vakjury was Hans Mulder favoriet.

Zondagmiddag 17 augustus 2014 reikte Constantijn Hoffscholte de KCA Award 2014 uit aan Willemien Kriebel. Met haar schilderij "Te koop" won zij deze publieksprijs met een overgrote meerderheid aan stemmen. Van de ruim 600 bezoekers hebben meer dan 300 mensen een stem uitgebracht. Ruim 70 stemden voor dit kunstwerk.

Klik hier om het fotoalbum 'Amazing Amateurs 2014 prijsuitreiking' te bekijken
met dank aan www.kicksfotos.nl

De vakjury die bestond uit leden van de KCA werkgroep beeldende kunst, had een andere mening. Zij vielen voor de kunstwerken van Hans Mulder. Deze kunstenaar maakt bijzondere objecten van afvalhout. Vooral het muziekinstrument oogstte bewondering.

Het publiek koos als goede tweede voor de aquarel met de berenklauw van amateurkunstenaar Agnes van der Wal-Baselier en als derde voor de twee schilderijen van Ada Bruine de Bruin met ‘’Koppel’’.

De vakjury koos als tweede voor het beeld gemaakt van Carrara marmer van een schoonspringer gemaakt door beeldhouwer Ria Luijt. En de derde plaats was voor Janny Harting.


Deze expositie was te zien t/m zondag 17 augustus 2014 in Het Oude Raadhuis (google map)

VORIGE EXPOSITIES

Locatie:
Het Oude Raadhuis

Tijd:
t/m 17 augustus 2014

Toegang gratis

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»