programmaprogramma

Menno Bauer, Juul Bögemann en Jaap Beets

Menno Bauer, Juul Bögemann en Jaap Beets

Menno Bauer, schilderijen en zeefdrukken
Passie en pijn schuren elkaar op de schilderijen van Menno Bauer. Toch bevatten de werken nergens zware dramatiek. Het gebruik van zilvergrijs en wit, dat gepaard gaat aan een tere, beweeglijke lijnvoering, geeft zijn liefdestaferelen zelfs een vlinderachtige lichtheid.

De beschouwer wordt meegevoerd in een wervelende tango van aantrekken en afstoten. Vurig rood raakt het hart van de kijker. De poëtische titels roeren de hersenen. Zo is elk doek behalve een stuk boeiende schilderkunst, een krachtig associatief veld.

Meer informatie op zijn website.


Juul Bögemann, sieraden en objecten
Het werk van Juul Bögemann ontstaat vanuit gevoelens die haar niet loslaten. Ze probeert deze te verbeelden in vormen en materiaal in diverse disciplines en start voornamelijk vanuit lijntekeningen.

Met het streven om een gevoelstekening om de hals te kunnen hangen heeft zij een eigen techniek ontwikkeld. Licht en soepel draagbaar materiaal van textiel en acryl, waardoor de sieraden mooi voegen naar het lichaam.

Meer informatie op haar website.


Jaap Beets, tekeningen en objecten
Na een realistisch begin van zijn werk in 1988, waarbij kleuren nog een belangrijke rol spelen als versterking van de vorm, wordt er gezocht naar een vereenvoudigde vorm uit het landsschap.

Kleur en technische vaardigheden gaan ontbreken in de zoektocht naar de werking van de vorm. Daarna wordt zelfs de vorm losgelaten, zodat met zo min mogelijk middelen en zonder controle lijnen op papier ontstaan. Waarbij haperingen en zogenaamde missers juist de emoties van dat moment het beste weergeven. Zo ontstaat er een muziekstuk van de ziel.

Meer informatie op zijn website.

Bekijk het werk van de kunstenaars op onderstaand album:
Klik hier om het fotoalbum 'Verwante kunstenaars in het Oude Raadhuis' te bekijken

Deze expositie was te zien van 23 oktober  t/m zondag 7 december 2014 in Het Oude Raadhuis (google map)


VORIGE EXPOSITIES


Verwante kunstenaars in het Oude Raadhuis

Locatie:
Het Oude Raadhuis

Tijd:
t/m 7 december 2014

Toegang gratis

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»