programmaprogramma

van Lier, Klein Kranenbarg en de Jong Orlando

van Lier, Klein Kranenbarg en de Jong Orlando

André van Lier

1951 woont en werkt in Den Haag,

Exposities o.a. Bogert galerie, Knokke, Beeldentuin Galerie, Lochem, Konkrete Kunst aus der Nierderlanden, Langenfeld, Duitsland.

Is beeldhouwer, monumentaal kunstenaar en omgevingskunstenaar. Daarnaast werkt hij ook als architect en meubelontwerper. Veel van zijn vrije werk heeft een verbinding met architectuur en is ook te gebruiken als architectuur.

Voor de kunstenaar André van Lier is de vorm, en in het bijzonder de geometrische vorm, het uitgangspunt van zijn werk. Het gaat om concrete kunst, kunst die niet verwijst naar enige vorm van werkelijkheid. Wiskundige vormen als driehoek, vierkant, rechthoek, cirkel en ellips spelen daarbij een rol.

Meer info over André van Lier op zijn website


Anneke Klein Kranenbarg

1961 woont en werkt in Zaandam.

Ze exposeerde in musea in binnen en buitenland, waaronder het Moscou Museum of Modern Art (Rusland) het Museum Modern Art in Hunfeld (Duitsland) en het Mobil Madi Muzeum in Boedapest (Hongarije).

Haar werk is het best te omschrijven als complex en eenvoudig tegelijk. Uitgevoerd in transparant plexiglas, zwarte draden en blank hout. Spannend en lichtvoetig, licht en schaduw die de beeldvorming bepalen. Verschillende museau hebben werk van Anneke Klein Kranenbarg in hun collectie.

Meer info over Anneke Klein Kranenborg op haar website


Roland de Jong Orlando

1961, woont en werkt in Burgerbrug (NH). Solotentoonstellingen: Gallery MTA-Madi, Györ, Hogarije,“Pure Strutture”, University of Rovato, Italië

Maakt gebruik van bepaalde regels om orde te scheppen, zowel in de constructie van zijn beelden als in de verhoudingen. Soms moeten die regels wijken als chaos iets oplevert, wat hij esthetisch interessanter vindt.

Zijn uitgangspunt komt meestal uit orde: oervormen zoals de cirkel, de driehoek, het vierkant en hun ruimtelijke equivalenten. Dit blijkt ook uit zijn keuze van materialen: vaak werkt hij met rond profiel, buizen, lasbochten of vierkante balken.

In het spel met deze elementen ontstaat de uiteindelijke vorm, gaandeweg ontdekt. De samengevoegde elementen vormen uiteindelijk een geheel dat meer is dan de som der delen.

Meer info over Roland de Jong Orlando op zijn websiteDeze expositie was te zien van 29 januari 2015 t/m zondag 15 maart 2015 in Het Oude Raadhuis


VORIGE EXPOSITIES


foto's op Facebook

Locatie:
Het Oude Raadhuis

Tijd:
t/m 15 maart 2015

Toegang gratis

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»