programmaprogramma

Gea Karhof en Barbara Röling

Gea Karhof en Barbara Röling

Het werk van Gea Karhof neemt in de wereld van de prentkunst een unieke plaats in. Na haar opleiding aan de Rietveldacademie ontwikkelde zij een heel persoonlijke toepassing van de etstechniek.

Ze maakt reizen naar verre cultuurgebieden die voor haar een eindeloze inspiratiebron vormen. Maar ook de striphelden uit haar jeugd krijgen als ikonen van deze tijd een plaats in haar werk, waarin heden en verleden in een ‘global world’ samenkomen.

Meer info over de kunstenaar op haar website.

Barbara Röling zegt over haar werk: 

Transformatie speelt een grote rol bij al mijn werk. Door een scala aan vormen (readymades en eigen vormen ) af te gieten, en ze op verschillende manieren te versnijden/assembleren, creëer ik nieuwe vormen vanuit dezelfde basisvorm.

Het spannende voor mij hiervan is dat je zeer herkenbare vormen totaal onherkenbaar kan maken, b.v. kerstballen in het kasteel van doornroosje en opgeblazen condooms als wolken in de geboorte van het drieluik. Ook herkenbare readymades, die ik in mijn werk gebruik creëren voor mij een spanningsveld, mede doordat je op het verkeerde been wordt gezet omdat de oorspronkelijke funktie verloren is gegaan en ze een nieuw leven gaan leiden.

Op deze manier worden wegwerpartikelen e.d. een (on)herkenbaar tweede leven gegund.

Meer informatie over Barbara op haar siteDeze expositie was te zien in het Oude Raadhuis


VORIGE EXPOSITIES


foto's op Facebook

Locatie:
Het Oude Raadhuis

Tijd:
t/m 3 mei 2015

Toegang gratis

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»