programmaprogramma

Amazing Amateurs 4

Amazing Amateurs 4

Na het succes van de vorige tentoonstellingen (2012,  2013 en 2014) ook dit jaar een expositie van amateurs die in hun vrije tijd schilderen, boetseren of fotograferen.

Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer biedt hen de kans hun werk in een professionele omgeving te presenteren aan een breed publiek. Er is geen ballotage of thema.

Bekijk of download hier de poster in pdf formaat.

Bijna 65 amateur-kunstenaars hebben zich aangemeld met 165 werken. Foto's van een aantal inzendingen zijn te zien op onderstaande Facebook pagina of klik op deze link


PRIJSWINNAARS

Op de foto boven (vlnr) Anneke Coster, Constantijn Hoffscholte feliciteert de winnares van de wisselprijs, Ada Bruine de Bruin.

Constantijn Hoffscholte heeft op zondag 16 augustus de Amazing Amateurs Award-prijzen uitgereikt.Eerst werden de eerste 3 prijzen uitgereikt die toegekend waren door de vakjury.

De vakjury heeft zich bij haar oordeel door de volgende punten laten leiden: Materiaalgebruik, Kleur, Vorm en Originaliteit. Het juryrapport van de vakjury voor de 3 prijswinnaars zag er als volgt uit:

1e prijs: Anneke Coster – met het werk: “ Identiteitsprobleem”
De jury was unaniem in haar besluit om dit werk de eerste prijs toe te kennen. De originaliteit van dit werk en overigens ook haar andere werken werd hoog gewaardeerd. Het onderwerp is van alle tijden, maar past ook zeker in deze tijd. De kleurkeuzes zijn niet vanzelfsprekend evenals de door haar gekozen vorm.

2e prijs: Maria van Lent-Ninaber van Eijben –met het werk: “Uit het Japanse doosje” 
Het werk van Maria van Lent-Ninaber is prachtig in balans. Kleur, materiaal en vorm hebben in haar werk een eigen weg gevonden. 

3e prijs: Reint Baarda – met het werk: “Topsvoort”. De fotografie van Reint Baarda is zodanig van opzet dat de kijker in de eerste instantie denkt met een geschilderd werk te maken te hebben. Niets blijkt minder waar. Het is een foto die zodanig bewerkt is dat de maker de werkelijkheid volledig naar zijn eigen hand zet zonder de basis verloren te laten gaan. De jury had daarom grote waardering voor zijn eigen manier van fotograferen.

Publieksprijs
Vervolgens werd de publieksprijs uitgereikt. Er waren 410 stembriefjes ingeleverd. Iedereen kon 3 werken noemen. Totaal waren er 1198 geldige stemmen.

De uitslag van de 3 hoogst geëindigde amateur-kunstenaars is:

punten kunstenaar titel
 181    Ada Bruine de Bruin  Rob net geboren op het strand
 106    Emmie Braak-Jongkind  Heb je worteltjes bij je?
 62    Mariëlle Spaargaren  Landelijk leven

De publieksprijs is dus gegaan naar Ada Bruine de Bruin met het werk: "Rob net geboren op het strand", Zij heeft hiervoor een wisselprijs ontvangen die dit jaar voor het eerst is ingesteld.


Deze expositie was te zien vanaf 24 juni 2015 t/m zondag 16 augustus 2015 in het Oude Raadhuis (google map)

VORIGE EXPOSITIES


Amazing Amateurs 2015


Opening Expositie 27 juni 2015

Locatie:
Het Oude Raadhuis

Tijd:
t/m 16 augustus 2015

Toegang gratis

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»