programmaprogramma

Amazing Amateurs 5

Amazing Amateurs 5

Na het succes van de vorige tentoonstellingen (2012,  2013, 2014 en 2015) ook dit jaar een expositie van amateurs die in hun vrije tijd schilderen, boetseren of fotograferen.

Nieuwe expositie in Oude Raadhuis: Amazing Amateurs viert eerste lustrum.

De Amazing Amateurs is traditioneel de laatste expositie van het seizoen. Dit jaar is alweer de 5e editie aanstaande. Plaats van handeling is het sfeervolle Oude Raadhuis in het hart van Aalsmeer. Deelnemende kunstenaars zijn volledig vrij in keuze welke kunstwerken zij willen laten zien. Er is geen thema en er is geen ballotage.

Redenen om mee te doen kunnen heel divers zijn. De één vindt het gewoon leuk om één of twee keer per jaar naar buiten te treden met een hobby. Anderen neem het weer een stuk serieuzer en zien het als een kans om voor het voetlicht te treden.

Zeker is dat alle amateurkunstenaars met plezier en een zekere gedrevenheid al korter of langer met de ‘kunsten’ bezig zijn. De één schildert herinneringen of doet dat van foto’s en de ander hakt in steen tot het af is.

Ook dit jaar kunnen deelnemers weer prijzen winnen. Het publiek mag ook van zich laten horen en stemmen voor het fraaiste kunstwerk. De maker van het kunstwerk met de meeste stemmen krijgt voor één jaar de Gouden Penseel. De vakjury gaat de ingebrachte kunstwerken beoordelen op basis van vier criteria te weten; kwaliteit, kleurgebruik, techniek en originaliteit. De vakjury heeft drie prijzen te vergeven.

Deelnemers dit jaar zijn:

Sara Baracs, Hennie Bax, Emmie Braak-Jongkind, Ada Bruine de Bruin, Ria Bruine de Bruin, Nel Bruinsma, J. Combée, Adriana van Dillewijn, Elsa Maria van Dijk, Erna Fransen, Eef Gaykema, L.J. van Gelder, A.M.G. Groeneveld-Kooij, J.D. Harting-den Das, Sabine Heiss, Erika Hiemstra, Corrie Hoogeveen, Carolien Horich, G. de Jong, Marianne de Jong, P.K. de Jonge, Anneke Kempkes-Verweij, Hemma Kniep, Cor van Leeuwen, Gré van Leeuwen, Richard Logger, Willy van Loon, Ria Luijt, Tiny Man, Leny Millenaar, Eveline Palmer, J. Pannekoek, Ingrid Schlikker, Jiska Sharon, Marielle Spaargaren, H.F. Stokkel, J. Stokkel, Ali Tromp, Henk van Utrecht, Jan van Veen, Nels de Vries, Agnes van der Wal-Baselier, Jacqueline van Wetten, Marjon Woelders, Gerard Zelen, J. Zwart

De expositie werd op zondag 19 juni feestelijk geopend door Pierre Tuning. Zijn speech kunt u lezen door op onderstaande ling te klikken


Prijzen:

De prijzen van de vakjury zijn als volgt:

  • 1e prijs Sarah Baracs – Een eigen gezicht
  • 2e prijs Jacqueline van Wetten – Huiden (witte pot)
  • 3e prijs Willy van Loon – Salonzebra

Publieksprijzen:

  • Ada Bruine de Bruin werd met 79 punten gewaardeerd door het publiek met haar realistische schilderij van een otter met ottertje drijvend in het water.
  • Goede tweede was Richard Logger met 78 punten voor zijn "Tromp l'oeil"
  • Derde werd Agnes van de Wal met 75 punten voor haar aquarel: "Aan zee".


Deze expositie is was zien t/m zondag  31 juli 2016 in Het Oude Raadhuis.

VORIGE EXPOSITIES


Alle inzendingen voor deze expositie

Locatie:
Het Oude Raadhuis

Tijd:
Van 16 juni t/m 31 juli 2016

Toegang gratis

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»