programmaprogramma

Toegepaste kunst

Toegepaste kunst

Oude Raadhuis vol ambachtelijke ontwerpkunst met voor elk wat wils

Met de expositie die KCA nu heeft weten te realiseren tonen zes designkunstenaars hun ontwerpen in het Oude Raadhuis. Het heeft een tentoonstelling opgeleverd met bijzonder vormgegeven hoeden, sieraden, doeken, kleding en keramiek. Het zijn eigentijdse ontwerpen waarin functionaliteit, techniek en materiaal als vanzelf in elkaar vloeien.

De expositie werd zaterdag 10 december geopend door de flamboyante hoedendraagster Ans Creemer. Het verslag hiervan en de foto's vindt u verderop deze pagina.

Het zijn zes vrouwen die zijn geselecteerd om hun ontwerpen te showen. In de tentoonstelling exposeren onder meer: hatdesigner Mirjam Nuver, virtuoos porseleinbewerker Inge Bečka, sieradenmaakster Mecky van den Brink, brei- en ontwerpspecialiste Simone van Eerdenburg, sieradenontwerpster Gerrie Vermeulen en textielvormgever Mariëtte Wolbert. Het werk van sommige van deze vrouwen is op diverse plaatsen in ons land te zien, bijvoorbeeld in het CODA-museum in Apeldoorn, maar ook in het Rijksmuseum in Amsterdam. Het maakt een bezoekje aan het Oude Raadhuis meer dan waard.

De expositie loopt tot ver in het nieuwe jaar en er is voor elk wat wils te zien. Het KCA hoopt met deze expositie met exclusieve ontwerpen van kwalitatief hoogwaardige materialen veel publiek over de drempel van het Oude Raadhuis te krijgen. Het seizoen werd geopend met actueel werk van vier jonge kunstenaars, daarna volgde een vrije abstracte expositie met werk van drie ervaren makers en nu dan zes vrouwen allemaal goed gekwalificeerd met werk dat esthetisch gezien zeer de moeite waard is.

Door op de links te klikken krijgt u meer informatie over de 6 kunstenaressen: Mirjam Nuver, Inge Bečka, Mecky van den Brink, Gerrie Vermeulen, Simone van Eerdenburg en Mariëtte Wolbert.Deze expositie was te zien van 8 december 2016  t/m 22 januari 2017

VORIGE EXPOSITIES


Deze expositie werd geopend door Ans Creemer


Ambachtelijke ontwerpkunst met voor elk wat wils

Locatie:
Het Oude Raadhuis

Tijd:
Van 8 december 2016 t/m 22 januari 2017

Toegang gratis

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»