programmaprogramma

Karin Borgman en Petra Boshart

Karin Borgman en Petra Boshart

Karin Borgman en Petra Boshart

Karin Borgman houdt zich bezig met wat mensen met elkaar verbindt. Mensen die met elkaar aan tafel zitten worden een eenheid, een nieuw wezen dat een eigen leven leidt. Zij verbeeldt dat in een bijna abstracte vorm en met een grote gelaagdheid in kleur en expressie.


 

De liefde voor de steen werd Petra Boshart (1960) met de paplepel ingegoten.Haar vader hakte op ambachtelijke wijze grafstenen en ornamenten. Op de Amsterdamse Academie voor Beeldende Vorming leerde ze de kneepjes van het vak van steenbeeldhouwers Jan Meefout (1917-1993) en Leo de Vries (1932-1994).

Boshart voelt zich aangetrokken door dit weerbarstige materiaal, dat vraagt om vakmanschap, geduld, contemplatie en volharding. Daarmee is ze een schakel in een oeroude traditie. ‘De mens is deel van de cyclus van de natuur en dat geef ik vorm in een tijdloos materiaal. Uitgaande van mijn eigen ervaringen probeer ik de essentiële gebeurtenissen in het leven vorm te geven in steen, op zo’n manier dat ze voor anderen invoelbaar worden’Deze expositie was te zien van 4 mei t/m 18 juni 2017

VORIGE EXPOSITIES


Een impressie van de opening


Inrichten voor nieuwe expositie


Na bijna 30 jaar weer samen exposeren in Oude Raadhuis


Hansje Havinga: 'Schilderij dat voelt als thuis.'


Suppoost van dienst is deze keer de begenadigd amateurschilder Jannie Harting- Den Das.

Locatie:
Het Oude Raadhuis

Tijd:
van 4 mei t/m 18 juni 2017

Toegang gratis

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»