programmaprogramma

Fotografie

Fotografie

Sinds de intrede van de digitale fotografie bestaat er een verschil tussen het nemen van een foto en het maken van een foto.

Steeds meer mensen werken met fotobewerkingsprogramma’s. Deze programma’s zijn de nieuwe schilderkwasten voor de fotografen van de 21e eeuw.

Er is werkvan Reint Baarda, Monic Persoon, Kuno Grommers en Harriët Mastboom te zien. Vier totaal verschillende kunstenaars exposeren op uitnodiging van de stichting KCA in het monumentale pandje in de Dorpsstraat.

Reint Baarda staat bekend om zijn stilistische foto’s van gebouwen. De gebouwen worden uit hun context gehaald en krijgen een geheel nieuw leven in de foto’s van Baarda. Er zijn veel foto’s van gebouwen in Aalsmeer te zien in Het Oude Raadhuis.

Monic Persoon staat bekend als de fotograaf van veel lezende Aalsmeerders, maar er zijn nu wonderlijke foto’s te zien waarin ze zichzelf en haar man verplaatst heeft in een andere tijd en locatie.

Kuno Grommers fotografeert in perspectief, maakt van te voren een opstelling, waarna foto’s ontstaan die spelen met het waarnemingsvermogen. Het is geometrisch abstract werk.

De vierde fotograaf is Harriët Mastboom. Zij heeft foto’s gemaakt vanuit de auto op de snelweg op reis tussen Frankrijk en Nederland. De beelden zijn herkenbaar. Alsof een film aan je voorbij trekt.


Deze expositie was te zien t/m 3 december 2017

VORIGE EXPOSITIES


Monic Persoon

Locatie:
Het Oude Raadhuis

Tijd:
Van 19 oktober t/m 3 december 2017

Toegang gratis

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»