programmaprogramma

Juke Hudig  en Annette van den Bergh

Juke Hudig en Annette van den Bergh

IJsland, bloementuinen en engelenvleugels.

Een installatie van fragiele porseleinen engelenvleugels lijken licht te geven aan de stevige stoere pasteltekeningen over indrukwekkende IJslandse landschappen met kleuren waar je zo ingezogen kunt worden. De kunstwerken zijn te zien in de Grote zaal van het Oude Raadhuis.  Hoofdrolspelers zijn de kunstenaars Juke Hudig en Annette van den Bergh.

Van Juke Hudig hangt in elk van de drie zaaltjes werk met een ander thema. In de Grote zaal zijn dat werken over het ruige weidse landschap van IJsland. Zoals Hudig die typische en weerbarstige natuur van IJsland weergeeft met die luchten en het diepe donkere blauw van de zee kunnen er niet veel. In het Tuinzaaltje hangt werk waar Hudig bekend mee werd. Daar hangen kleurrijke realistische bloemenpastels als de tuinen uit je dromen. Ze legt daarbij de nadruk op de veelheid van vorm en kleur. Het is een feest om naar te kijken. Dat ze veelzijdig is blijkt wel uit het werk dat in het Kleine zaaltje hangt. Dat gaat over de ballade ‘De Dwerg’ die door F. Schubert op muziek werd gezet. Ze vindt het een wonderschoon sprookje en heeft geprobeerd met haar tekeningen de avonturen van deze dwerg weer te geven.

Teer en fragiel
Dat zijn de porseleinen engelenvleugels van dat kostbare maar oh zo breekbare keramiek dat Annette van den Bergh maakt. Dat fragiele zit in al haar werk en ook een tikje humor zoals bij de witte porseleinen kelken die net wat scheef op het voetje zijn gezet. De schaaltjes die ze maakt zijn wit met prachtige kleurtonen. Teer en fragiel tegelijk. Het is keramiek met een poëtisch accentje dat er zijn mag.


 

VORIGE EXPOSITIES


Natuur in alle Toonaarden


De favoriet van suppoost Marry de la Haye


De favoriet van suppoost Marijke Haremaker

Locatie:
Het Oude Raadhuis

Tijd:
Van 15 maart t/m 29 april 2018

Toegang gratis

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»