programmaprogramma

Amazing Amateurs in de Etalage 2018

Amazing Amateurs in de Etalage 2018

Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer biedt amateurkunstenaars elk jaar de kans hun werk te presenteren aan een breed publiek. De tentoonstelling Amazing Amateurs is al jaren één van de hoogtepunten van KCA op het gebied van beeldende kunst.

Voor de editie 2018 hebben KCA en Cultuurpunt Aalsmeer hun krachten gebundeld. Het resultaat is Amazing Amateurs in de Etalage tijdens de IkToon maand juni. Talrijke etalages van winkeliers in het centrum van Aalsmeer vormen dan het decor voor prachtige amateurkunst. De feestelijke opening is op vrijdag 1 juni 2018.

Deelnemende kunstenaars zijn volledig vrij in de keuze van hun kunstwerken die ze willen laten zien. Er is geen thema en er is geen ballotage. Redenen om mee te doen kunnen heel divers zijn. De één vindt het gewoon leuk om één of twee keer per jaar naar buiten te treden met een hobby. Anderen neem het weer een stuk serieuzer en zien het als een kans om voor het voetlicht te treden. Zeker is dat alle amateurkunstenaars met plezier en een zekere gedrevenheid al korter of langer met de ‘kunsten’ bezig zijn.

Ook dit jaar zijn weer prijzen te winnen. Het publiek bepaalt wie de Gouden Penseel verdient. Ook een vakjury gaat de ingebrachte kunstwerken beoordelen. Zij doen dat op de criteria kwaliteit, kleurgebruik, techniek en originaliteit. De vakjury heeft drie prijzen te vergeven. 

Deelnemers:
Agnes van der Wal-Baselier, Alma de Jong, Angela Tijhuis, Ans van Tol, Arie Dekker, Bernard van Maris, Bert Woudsma, Carolien Horich, Erik de Rijk, Erika Hiemstra, Eveline Palmer, Frans Stokkel, Gerard Zelen, Gert-Jan van der Ham, Gijsje Woelders, Gré van Leeuwen, Hansje Havinga, Henny Bax, Ingrid Wiebe-Otto, Irma Maarse, J. Ravesloot, Jan Stokkel, Jan Dreschler, Jannie Harting-den Das, Jeannette Hartgerink, Mady Beekman, Marianne Kreeke, Marielle Spaargaren, Mary van der Helder, Maud Lendfers, Milly Brouwer, Miriam Thomas, Nels de Vries, Riëtta van der Kolk, Silla Tchen, Sonja Weening, Wil Straathof, Willy van Loon-van Dijk, Wim Lodder, Wim van Leeuwen, Yvonne Pool.

Prijsuitreiking: op zaterdagmiddag 30 juni tijdens het slotconcert van het projectorkest van het Cultuurpunt Aalsmeer in het gemeentehuis, aanvang 16.00 uur

De flyer kan je hier bekijken of downloaden

Heeft u de Amazing Amateurs-expositie nog niet gezien, dan kunt u hieronder de route en de deelnemende winkels vinden:

 in samenwerking metVORIGE EXPOSITIES


Opening van deze winkelexpositie


Prijswinnaars van Amazing Amateurs 2018


De prijsuitreiking in het Gemeentehuis

Locatie:
etalages in het centrum van Aalsmeer

Tijd:
van 1 juni t/m 30 juni 2018

Toegang gratis

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»