programmaprogramma

Tomas Hillebrand en Annette van Waaijen

Tomas Hillebrand en Annette van Waaijen

Voor Tomas Hillebrand vormt de Romantiek een grote inspiratiebron. De verbeelding van het gevoelsleven en de fantasie zijn voor hem essentiële waarden. Daarmee schaart hij zich bij een groep kunstenaars die de laatste jaren een hernieuwde interesse tonen in deze 19de eeuwse kunststroming. Klik hier voor de site van Tomas.

Annette van Waaijen
"Het is de techniek waarbij Annette van Waaijen aan de foto's borduurwerk toevoegt, die haar werk bijzonder maakt. Zo kleedt ze als het ware twee jonge vrouwen aan met borduurpatronen waardoor de dames voorzien zijn van een bikini. Maar ook landschappen zijn zo geraffineerd voorzien van borduurwerk, dat het soms nauwelijks te zien is waar draad gebruikt is en waar niet. Hier wordt als het ware geschilderd met naald en draad. Opvallend is dat een arbeidsintensieve ‘uit de tijd techniek' als borduren, dat toch al een wat stoffig imago heeft, hier zo overtuigend geactualiseerd wordt gebruikt binnen de hedendaagse fotografie.'

Verf of foto's op doek in combinatie met borduurwerk is een techniek die tegenwoordig vaker wordt gebruikt. Haar verzameling spaanse kaarten (die met flamengo-dansers met dame gekleed in een rokje van textiel genaaid op de kaart en de heer gekleed een geborduurd vestje) was in 2004 de inspiratiebron om deze manier van werken - een foto met textiel en borduurwerk - te gaan gebruiken. Klik hier van de site van Annette.


Deze expositie was te zien t/m 31 juli 2011 in Het Oude Raadhuis (google map)

Naar het archief

Locatie:
Het Oude Raadhuis

Tijd:
t/m 31 juli 2011

Toegang gratis

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»