programmaprogramma

Aan tafel

Aan tafel

Met 4 kunstenaars gaan we aan tafel. Er worden tafels opgesteld, die omringd worden door kunstwerken van deze kunstenaars, die het thema tafel in hun werk hebben. Activiteiten worden rondom de tafels georganiseerd.

De opening van deze tentoonstelling is verricht op zaterdagmiddag 14 december door wethouder Wilma Alink-Scheltema (Kunst en Cultuur).

Juane Xue werd geboren in Kaifeng China. Ze studeerde in 1982 af aan de kunstacademie onderdeel westerse schilderkunst van de universiteit van Henan.Ze werd lerares, gaf onderricht in schilderen in China. In 2001 bezocht zij Nederland in het kader van een culturele uitwisseling en is hier gebleven. Als klein kind was zij al een tekenwonder. Zij heeft een unieke stijl en een intens kleurengebruik. Een eigen kleurenwereld. Dit komt duidelijk naar voren in haar schilderijenserie met thema “verlaten tafels”. Deze schilderijen geven in zinderende kleuren weer een grote tafel vol glazen, flessen, met een bollend tafelkleed in de wind en badend in zonlicht. Dit kenmerk noemt Juane Xue zelf ‘bewegend stilleven’. Mensen die deze schilderijen hebben gezien, zeggen dat alles ‘vol licht en liefde’ is. Zoals Juane Xue kort samenvat: ‘Kleur is mijn grootste rijkdom’.


Jeroen Luijt woont en werkt in Amsterdam. Studeerde aan de fotoacademie in Amsterdam. Hij heeft een fascinatie voor de 17e-eeuwse kunst. Maakt klassieke stillevens. Tafels met prachtig glaswerk, serviesgoed, fruit, wild en noten. We zien prachtige damasten tafelkleden. Tafels vol symboliek en vervolgens vastgelegd op een foto. Velen kijken verwonderd naar zijn foto’s en hebben het gevoel naar een schilderij te kijken uit een tijd dat de fotografie nog niet bestond.


Annelie Klein Sprokkelhorst woont en werkt in Aalsmeer. Op het Barlaeus gymnasium in Amsterdam lag de kiem voor haar belangstelling voor kunst. Aanvankelijk opgeleid als bloemiste, werd het gevoel om kunstenaar te willen zijn steeds sterker. Ze volgde bij diverse kunstenaars schilder- en beeldhouwlessen en is inmiddels ruim 25 jaar als professioneel kunstenaar aan het werk. Relaties tot en tussen mensen is één van de belangrijkste thema’s in haar werk. Aan tafel gaan we met elkaar in gesprek en zijn we samen. De mensen aan tafel staan centraal in het schilderij. De tafel verbindt ze.


Karin Borgman woont en werkt in Aalsmeer. Karin studeerde aan de Rietveld academie en de academie voor beeldende vorming in Amsterdam. Ze is nu beeldend kunstenaar, illustrator, artistiek projectleider, docent en master kunsteducatie. Tafels staan veelal centraal in haar werk. Het gaat haar om de relaties tussen mensen en wat er gebeurd aan tafel. Ieder heeft vaak zijn eigen plek. Wat gebeurt er als mensen niet meer dagelijks met elkaar aan de zelfde tafel zitten? Als kind zat je met jouw ouders en eventueel broers en zussen aan tafel, je gaat de deur uit, je krijgt een partner, je krijgt kinderen, ook de kinderen gaan de deur uit. Iemand overlijdt. De tafels van Karin laten de verschillende situaties en fasen van het leven zien.


High Tea, een gezellige middag met oude en nieuwe bekenden op zondagmiddag 15 december.

Twee gedekte tafels in het Oude Raadhuis. Lekkere hapjes en een mooi beeld. Wat doen we aan tafel? Waar praten we over aan tafel? Is het de komende kerst? Wat doe je trouwens met kerst? Even niet over nadenken. Kom gezellig bij ons aan tafel. We praten, we lachen, we eten, we drinken en misschien gaan we wel samen zingen.


Deze expositie is te zien van 12 december 2019 t/m 26 januari 2020 in:

  • Het Oude Raadhuis (google map)
  • Dorpsstraat 9, 1431 CA Aalsmeer
  • telefoon 0297-344318 (tijdens openingsuren)
  • toegang gratis
  • openingstijden: donderdag t/m zondag 14.00 - 17.00 uur


VORIGE EXPOSITIES


Wethouder Alink opent expositie ‘Aan Tafel’

Locatie:
Het Oude Raadhuis

Tijd:
van 12 december 2019 t/m 26 januari 2020

Toegang gratis

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»