programmaprogramma

Amazing Amateurs 2021

Amazing Amateurs 2021

Ook dit jaar bundelden KCA en Cultuurpunt Aalsmeer weer hun krachten om in de IkToon Maand oktober - de maand van de amateurkunst - de schijnwerpers te richten op beeldend amateurkunstenaars. Zo'n 40 amateurs exposeerden in Het Oude Raadhuis, in de etalages van winkels in Aalsmeer centrum en in het foyer van Cultuurpunt Aalsmeer in de Oude Veiling. Alle inzendingen hadden zo hun specifieke kwaliteit en uitstraling en gaven een mooi beeld van het hoge niveau van de Aalsmeerse amateurkunst.


En de winnaar is ....

In een volle Burgerzaal werd zaterdag 6 november jongstleden op feestelijke wijze de IkToon Maand – de maand van de amateurkunst – afgesloten. Traditiegetrouw  werden daarbij de beste amateurs in het zonnetje gezet. 

Juryprijs voor Henry Calvettie
De vakjury van KCA onder leiding van de Aalsmeerse kunstenares Afke Borgman prees het hoge niveau van de inzendingen. Aalsmeer mag trots zijn op zoveel talent! De jury wees Henry Calvetti als winnaar van de Juryprijs aan met zijn schilderij ‘Sloot aan de Stommeerkade’. “Een bijna fotografisch schilderij,” zo de jury. “Vooral de prachtige waterpartij valt op door zijn diepte die het suggereert en het zachte licht dat erop valt. Een typisch Aalsmeers plaatje met de voormalige Coöperatieve Aalsmeerse Veiling op de achtergrond. Voor menig Aalsmeerder een bijzondere plek.” De tweede prijs werd in de wacht gesleept door Agnes van der Wal met haar aquarel Hollands landschap. De derde prijs ging naar Joyce van Eunen van het Aalsmeers Schilders Genootschap voor haar schilderij Prachtige Dag.

Publieksprijs voor Angelique Schouten
Publiekslieveling was Angelique Schouten, eveneens van het Aalsmeers Schilders Genootschap. Het publiek had online mogen stemmen op de beste amateurkunstenaar. Haar vierluik met tekeningen van haar hele gezin dat in het Oude Raadhuis te zien was, oogstte zoveel waardering dat zij de publieksprijs in de wacht sleepte en de Gouden Penseel, een grote bos bloemen en eeuwige roem mee naar huis mocht nemen. 


Overzicht exposanten en locaties

In Het Oude Raadhuis exposeerden:
Aalsmeers Schilders Genootschap: Anneke Ackooy, Lammy van Beek, Marijtje Ceelen, Joyce van Eunen, Nieske Gunzel – van der Woert, Henny Jonker, Loes van der Poel, Jessica Oerlemans, Angelique Schouten 

Fotogroep Aalsmeer: Jaap Aartman, Margot Artman, Ton Horstman, Marius van ’t Hof, John Koolen, Adrie Kraan, Bert Looy, Henk Vos

Bij het Cultuurpunt Aalsmeer in de Oude Veiling (foyer) Marktstraat 19, Aalsmeer exposeerden de kunstenaars die ook in de Zijdstraat staan. 

In deze etalages was werk van de volgende amateurs te zien:

Fotowinkel Aalsmeer Raadhuisplein 15 Gerard Zelen
Van Uffelen van Cleeffkade 1 Beeldhouwgroep Aalsmeer: Mary van den Helder, Irma Maarse, Angela Tijhuis, Silla Tchen, Ans van Tol, Marianne Vos, Sonja Weening
Vooges Brood en Banket Zijdstraat 79 Anneke Kempkes-Verweij
Eye Wish Zijdstraat 80 Agnes van der Wal-Baselier
Bruidsmode huis Zijdstraat 78 Riëtta van der Kolk
G & W  Gezondheidswinkel Weteringstraat 2 Willy van Loon
Eveleens Makelaars o.z Punterstraat 2 Erik de Rijk, Wil Straathof, Jolanda Tiepel, Fotogroep Aalsmeer
Chocolatier Martinez Punterstraat 11 Ernst Geldof
Phone House Zijdstraat 38 Erna Jonker
Goemans Tapijt Zijdstraat 23 Mieke de Beer
Wereldwinkel Aalsmeer Zijdstraat 15 Betty Kooij
Boekhuis Zijdstraat 12 Nels de Vries
Fietsplezier Waning Zijdstraat 5 Henry Calvetti
Henrita Footwear Dorpsstraat 16 Miranda Kok-Stokkel

Wijzigingen voorbehouden.


 

Amazing Amateurs in de Etalage is een samenwerking van


 

VORIGE EXPOSITIES

Locatie:
Oude Raadhuis en etalages in Aalsmeer

Tijd:
1 oktober t/m 6 november 2021

Toegang gratis

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»