programmaprogramma

Trouwen in het Oude Raadhuis

Trouwen in het Oude Raadhuis

Vanaf 21 maart staat het Oude Raadhuis van Aalsmeer in het teken van de Liefde!

Trouwfoto's van Aalsmeerders hangen naast kunstwerken over de liefde uit Rusland en Nederland. Stichting KCA pakt op de dag van de lente uit met een vrolijke tentoonstelling voor jong en oud. De komende weken zullen tientallen schoolklassen er een kunstkijkles volgen.

Voor velen is het een feest der herkenning, de trouwfoto's van Aalsmeerse bruidsparen, bruidskinderen en bruidsgasten op stoep van het historische pand aan de dorpsstraat. Soms op de achtergrond de dorpsbewoners die in verwondering stil staan en een glimp op vangen van de mooiste dag.  De foto's geven het tijdsbeeld van de vroege jaren vijftig weer: jongens met kniekousen en korte broek en vrouwen met hoofddoekjes achter de kinderwagen. Het is voor het eerst dat een onderzoek naar dit onderwerp in Aalsmeer zo grondig plaats vindt.

Klik hier om het fotoalbum 'trouwen in het oude raadhuis' te bekijken

Via een oproep van Stichting KCA, in  plaatselijke krant zijn ruim 200 foto's  binnen gekomen. Prachtige zwart-wit en sepiakleurige opnames uit de periode 1932-1962. Het idee voor deze expositie is afkomstig van cultureel adviseur Annefie van Itterzon: "vaak hoorde ik van Aalsmeerders: ik ben hier destijds  in de tuinzaal getrouwd, de sfeer is nog het zelfde". De bruidsparen van toen, zijn nu in foto's, weer even terug in het Raadhuis; de plek vol van herinneringen aan die ene gedenkwaardige dag in het leven.

De liefde, dat  is ook het tweede thema van de tentoonstelling en spreekt direct tot de verbeelding. Mooier is het bijna niet voor te stellen passie in de liefde en passie in de kunst. Vijftien kunstenaars uit Nederland en Rusland zorgen gezamenlijk voor een brede afspiegeling van wat de liefde en trouw kan betekenen.  We zien o.a. beroemde liefdesparen, Bijbelse liefde, onbereikbare liefde en liefdesverdriet.

Hartverwarmende, ontroerende beelden van die gedenkwaardige dag in het leven, waarop alles in het teken staat van de grote Liefde. Dat is ook het tweede thema in deze tentoonstelling; wat gebeurt er als verschillende kunstenaars de liefde als onderwerp van hun werk maken? 


Deze expositie was te zien t/m zondag 23 juni 2013

Naar het archief

Locatie:
Het Oude Raadhuis

Tijd:
t/m 23 juni 2013

Toegang Gratis

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»