programmaprogramma

ODE AAN TOON EN ADRI

ODE AAN TOON EN ADRI

Kunstenaar Toon de Haas (1929) verruilde in 1955 zijn geliefde Texel voor Amstelveen om zich verder te ontwikkelen in het schilderen. Geld verdiende hij als reclameontwerper en het schilderen van portretten in opdracht. Maar voor zichzelf schilderde hij alles wat hij om zich heen zag: stillevens, hoekjes van zijn atelier en landschappen rond Amsterdam. “Ik begrijp de dingen die bestaan door ze te gaan schilderen”, zo zei hij. Toon overleed in 2015.

Toon trouwde met de Aalsmeerse Adri Markus, eveneens begenadigd kunstenaar. Haar werk bleef – wellicht ten onrechte – in de schaduw van dat van Toon. Adri overleed in 2022. Haar vriendinnen kunstenares Karin Borgman en kunstliefhebber Ansje Weima vonden het de hoogste tijd om met een prachtige overzichtstentoonstelling in Aalsmeer een hommage te brengen dit kunstenaarsechtpaar en hun bijzondere kunst.

De opening van deze tentoonstelling is op zondag 3 september 2023, 15 uur in het Oude Raadhuis. De tentoonstelling zal een prominente rol spelen tijdens de Kunstroute Aalsmeer op 16 en 17 september.

(foto's: Amstelveenweb.com)


Over de tentoonstellingen van KCA in het Oude Raadhuis
Beeldende kunst heeft een belangrijke rol in een samenleving zoals die van Aalsmeer. Beeldende kunst zet je aan het denken, inspireert, raakt, biedt troost, maakt blij of juist weemoedig, geeft afleiding, verbindt, brengt samen. De tentoonstellingen van KCA in het Oude Raadhuis zijn voor Aalsmeer, gaan over Aalsmeer of over thema's die Aalsmeerders raken. Met kunstenaars - liefst met een band met Aalsmeer - die dat Aalsmeerse gevoel snappen en kunnen vertalen in beelden en verhalen. Wij hopen zeer dat we Aalsmeer weten te prikkelen om ze onze tentoonstellingen te komen beleven in de prachtige sfeer van het Oude Raadhuis. Tot snel! 


Adres en openingstijden Oude Raadhuis

  • Het Oude Raadhuis (google map)
    Dorpsstraat 9, 1431 CA Aalsmeer
  • telefoon 0297-344318 (tijdens openingsuren)
  • info via een e-mail naar KCA
  • toegang: uw gift
  • openingstijden: vr, za, zo 14 - 17 uur

 VORIGE EXPOSITIES

 

Locatie:
Het Oude Raadhuis

Tijd:
1 september t/m 8 oktober 2023

Toegang uw gift

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»