programmaprogramma

Kunst & Innovatie

Kunst & Innovatie

OPENING ZATERDAG 23 MAART 2024

16:00 UUR IN Het OUDE RAADHUIS

Ontwikkelingen in de kunst zijn van alle tijden. Kunstenaars onderzoeken voortdurend de mogelijkheden van nieuwe technieken en materialen en geven zo een nieuwe dimensie aan hun creativiteit. Phlip van den Dool en Henriëtte Maasen hebben op totaal andere wijze  innovatie verheven tot hun handelsmerken. De een combineert digitale technologie met artistieke expressie. De ander innoveert met materialen en technieken.

Phlip van den Dool maakt zijn schilderijen op de Ipad en combineert zo op unieke wijze digitale technologie met artistieke expressie, met heldere kleuren en met volop ruimte om te experimenteren. De tekeningen worden op de Ipad in lagen opgebouwd met een ruim scala aan digitale penselen en een palet aan kleuren.

Henriëtte Maasen heeft een geheel eigen vernieuwende signatuur ontwikkeld in geometrische en abstracte vormen die ze verwerkt tot sieraden, keramiek, beelden en installaties. Ze werkt met klei, glas en metaal, zoals zink, messing, koper, alpaca, zilver en titanium, van heel klein tot groot, soms zelfs heel groot, uitgevoerd in cortenstaal. 

De kunstenaars zijn gedurende de expositieperiode geregeld aanwezig om uitleg en rondleidingen te geven aan bezoekers. 


Over de tentoonstellingen van KCA in het Oude Raadhuis

Beeldende kunst heeft een belangrijke rol in een samenleving zoals die van Aalsmeer. Beeldende kunst zet je aan het denken, inspireert, raakt, biedt troost, maakt blij of juist weemoedig, geeft afleiding, verbindt, brengt samen. De tentoonstellingen van KCA in het Oude Raadhuis zijn voor Aalsmeer, gaan over Aalsmeer of over thema's die Aalsmeerders raken. Met kunstenaars - liefst met een band met Aalsmeer - die dat Aalsmeerse gevoel snappen en kunnen vertalen in beelden en verhalen. Wij hopen zeer dat we Aalsmeer weten te prikkelen om ze onze tentoonstellingen te komen beleven in de prachtige sfeer van het Oude Raadhuis. Tot snel! 


Adres en openingstijden Oude Raadhuis

  • Het Oude Raadhuis (google map)
    Dorpsstraat 9, 1431 CA Aalsmeer
  • telefoon 0297-344318 (tijdens openingsuren)
  • info via een e-mail naar KCA
  • toegang: uw gift
  • openingstijden: vr, za, zo 14 - 17 uur

 VORIGE EXPOSITIES

 

Locatie:
Het Oude Raadhuis

Tijd:
23 maart t/m 5 mei 2024

Toegang uw gift

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»