programmaprogramma

Jazzweekend Ella & Louis - za 28-08

Jazzweekend Ella & Louis - za 28-08

Ook zo'n zin in swingende live jazz? KCA biedt u eind augustus zelfs drie jazzconcerten, om vrolijk van te worden. Op 27, 28 en 29 augustus richt KCA in Bacchus een heel weekend lang de schijnwerpers op de twee grondleggers van de jazz: zangeres Ella Fitzgerald en trompettist Louis Armstrong. Ieder voor zich een jazzgrootheid en als één van de bekendste jazzduo's 'a match in heaven', zoals een muziekcriticus schreef. Ga mee op een vrolijke reis door 100 jaar jazz, doorspekt met verhalen over Ella en Louis, met vele evergreens, geweldige grooves, ontroerende of opwindende solo's en de vindingrijkheid van de bandleden. 


Zaterdagavond 28 augustus, 21 uur
Loet van der Lee & Jos van Beest trio - FROM LOUIS TO MILES

Zaterdagavond nemen trompettist Loet van der Lee en Jos van Beest trio ons mee op een boeiende reis langs de ontwikkeling van de jazztrompet: een rechte lijn van Louis Armstrong naar Roy Eldridge, Dizzy Gillespie en Miles Davis – en vervolgens naar alle trompettisten in de moderne jazz. Loet van der Lee is daar een lichtend voorbeeld van, trompettist in de beste jazztraditie. Hij neemt even grote namen uit de internationale jazzscene mee: het Trio Jos van Beest. 

Line-up:
Loet van der Lee, trompet
Jos van Beest, piano
Erik Schoonderwoerd, bas
Ben Schröder, drums


  • zondag 29 augustus: Ode aan Ella Fitzgerald met zangeres Mirjam van Dam, Mark van der Feen piano, Sven Schuster contrabas, Joost Kesselaar drums

Kaartverkoop
Regulier kaartje € 20 per concert, voor jazzclubleden € 15,-
Uitsluitend verkrijgbaar in de  KCA Ticketshop 


Het jazzconcert begint op zaterdagavond om 21.00 uur; zaal open 20.30 uur.
Locatie:

  • Cultureel Café Bacchus XL google map
  • Gerberastraat 4
  • 1431 SG Aalsmeer

Inlichtingen: Pierre Tuning (pjerretu@gmail.com) telefoon 0297-360355 en Reinoud Staps (bobentom@freeler.nl) telefoon 0297-325304


Corona
Het is vooralsnog onduidelijk welke coronamaatregelen er dan (nog) van kracht zijn. KCA en Bacchus zorgen voor stipte naleving ervan voor een veilig concertbezoek. We gaan ervan uit dat er – als de ‘anderhalve-meter-regel’ nog geldt – in elk geval 50 zitplaatsen kunnen worden bezet. 


 

in samenwerking met

Archief

Locatie:
cultureel café bacchus XL

Tijd:
zaterdag 28 augustus, aanvang 21.00 uur

Toegang Reserveren via de KCA ticketshop

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»