programmaprogramma

Trio Esther van Hees

Trio Esther van Hees

Ze is chansonnière én jazzzangeres. Zelf wil Esther van Hees overigens liever geen jazzzangeres worden genoemd. Ze is gewoon zangeres, punt uit. Op die manier kan ze álle muziek breed benaderen. Met haar trio vertolkt ze op 13 januari bij KCA in Bacchus op haar eigen manier prachtige Nederlandstalige kleinkunstliedjes, mét een jazzy randje, dat wel. Hoe dan ook, het wordt een geweldige avond voor zowel jazzliefhebbers als voor liefhebbers van het Nederlandse kleinkunstlied.

Met een stem die je vanaf de eerste seconde raakt, van ingetogen jazzy tot uitbundig en met de energie van een vrouwelijke Jacques Brel, houdt Esther je van de eerste tot de laatste minuut van het concert in haar greep. Het Bacchus publiek blies ze tijdens het KCA Jazzweekend Ella & Louis in 2021 al omver met haar weergaloze vertolking van liedjes van de grote Ella Fitzgerald. Ondertussen maakt Esther deel uit van meerdere Nederlandstalige projecten zoals de Wim de Craene tribute band in België en een Dutch Jazz Heritage project van het Jazz orchestra of the Concertgebouw rondom de muziek van Nederlandse componist Ruud Bos.

Met haar Trio brengt ze in 2024 de tweede EP uit met Nederlandstalige kleinkunst liedjes: Droevig Lied. De liedjes zet ze weer geheel naar haar eigen hand. Haar bandleden, de jazzmusici Miguel Boelens en Jeroen van Vliet zorgen ervoor dat ze toch ook steeds een stuk opschuift richting jazz. 

Line-up:  Esther van Hees (zang), Jeroen van Vliet (piano) en Miguel Boelens (altsaxofoon)

Hier een voorproefje van Droevig Lied:


Waar: Cultureel Café Bacchus, Gerberastraat 4, Aalsmeer  google map
Aanvang: 20.30 uur
Entree: regulier tarief € 15,00; jongerenticket € 10 (t/m 25 jaar)
Kaartverkoop: via de KCA Ticketshop en aan de zaal (graag per PIN)
Inlichtingen: bij Pierre Tuning


 in samenwerking met


Archief

 

 

Locatie:
Bacchus

Tijd:
zaterdag 13 januari 2024, 20.30 uur

Toegang € 15,00; jongeren €10

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»