programmaprogramma

Little Boogie Boy & friends

Little Boogie Boy & friends

Het is ondertussen een jaarlijks terugkerende traditie bij KCA in Bacchus, Little Boogie Boy & Friends. Blueszanger gitarist Hein Meijer, oftewel Little Boogie Boy, verzorgt een concert waarbij de bezetting elk jaar anders is. Spontane muzikale avonturen met door de wol geverfde muzikanten die hun sporen in de blues scene hebben verdiend. Het is elke keer weer een feest!

De uit Kudelstaart afkomstige Hein Meijer is een belangrijke vertegenwoordiger van de Chicago-blues, gezegend met een hese, donkere stem, een van nature opgewekte uitstraling en nooit zonder hoed.

Met trots presenteert hij voor deze editie Han van Dam op piano. Een grote naam in de Nederlandse Blues en Boogie Boogie wereld en meest bekend van de befaamde bluesband Barrelhouse. Han speelde vanaf 1968 bij Oscar Benton en is vanaf 1974 tot heden de vaste pianist bij Barrelhouse. Zijn spel is geïnspireerd door de oude meesters. Denk aan Meade Lux Lewis, Jimmy Yancey en Cripple Clarence Lofton.

Bart Landstra op harmonica en fluit is al 30 jaar een vaste waarde in de Leidse muziekscene waar hij regelmatig speelt met o.a. Chris Koenen, Pam Mac Beth, Aad van Pijlen en Hein Meijer. Halverwege jaren ’90 leerden Bart en Hein elkaar kennen en ontdekten tijdens de eerste ontmoeting hun gemeenschappelijke liefde voor de Mississippi bluesband Frank Frost & the Jelly Roll Kings. Zowel Bart als Hein zijn afgereisd naar Helena, Arkansas om daar met deze helden te spelen en van hen te leren.

Uiteraard is ook bassist en contrabassist Jan den Boer van de partij, sinds 2006 de vaste bassist bij de Little Boogie Boy Bluesband. Deze Haagse muzikant is actief sinds de jaren ’80 in een diversiteit aan ensembles en bands, in een variëteit aan genres. Improvisatie jazz bij Spellbound, blues bij Livin’ Blues, popsongs in Schevenings dialect bij Kopsmart. Old stool standards bij Billie’s Bounce.

Een primeur, want deze muzikanten hebben niet eerder in deze bezetting op het podium gestaan. Blues zoals blues bedoeld is. Songs over het leven,“Ups and downs”. Gespeeld met passie en fantasie, door mannen met een flinke muzikale bagage die er na al die jaren elke keer opnieuw weer voor gaan!!

Line-up: Hein Meijer -  gitaar/ zang, Han van Dam - piano, Jan den Boer - bas, Bart Landstra - harmonica

(foto: aalsmeervandaag.nl)


Waar: Cultureel Café Bacchus, Gerberastraat 4, Aalsmeer  google map
Aanvang: 20.30 uur
Entree: regulier tarief € 12,50; jongerenticket € 10 (t/m 25 jaar)
Kaartverkoop: via de KCA Ticketshop en aan de zaal (graag per PIN betalen)


 in samenwerking met


Archief

 

 

Locatie:
Bacchus

Tijd:
zaterdag 16 december 2023, 20.30 uur

Toegang € 12,50; jongeren €10

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»