programmaprogramma

Ronald Snijders & band

Ronald Snijders & band

Wie kent hem niet?! ‘Onze’ Pierre Tuning, dé jazzkenner van Aalsmeer. Pierre, van huis uit journalist, is wel de allergrootste liefhebber van kunst en cultuur in het algemeen en jazz in het bijzonder. Hij stond aan de wieg van Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer en is sinds de oprichting in 1995 continu en in diverse functies betrokken geweest bij ‘zijn’ KCA, als bestuurslid, als drijvende kracht van de werkgroep Jazz en als kritische noot en scherpe pen over alles wat er binnen en buiten KCA gebeurt. Eind 2023 kondigde hij zijn afscheid aan als actieve vrijwilliger. Pierre, inmiddels 81, is met ‘cultureel emeritaat’. Maar hij blijft graag aan de zijlijn meedenken en adviseren en natuurlijk samen met zijn vrouw Marijke komen naar al die concerten, voorstellingen en exposities van KCA. Dat dan gelukkig wel.

Een afscheidscadeau wilde Pierre niet. Bloemen? ‘Geef die maar aan Marijke!” Van Marijke weten we echter dat we hem geen groter plezier kunnen doen dan met een optreden in zijn geliefde Bacchus van een van zijn grote jazzhelden, de fluitist Ronald Snijders.  

Fluitist en componist Ronald Snijders (1951) is een van de bekendste Surinaamse musici in Nederland, Suriname en daarbuiten. Een muzikale wereldburger, creatieve duizendpoot en een bijzonder veelzijdig en talentvol toonkunstenaar. Zowel Suriname als Nederland ridderden hem voor de bruggen die hij bouwt tussen culturen in zijn muziek. Sinds zijn komst naar Nederland in 1970 toont Snijders zich een meester in het samensmeden van Surinaamse dansmuziek, Caribische salsa, bossanova, funk en jazz. Hij wordt dan ook wel de meest swingende fluitist van Nederland genoemd. In 2022 won Snijders de prestigieuze Boy Edgarprijs.

Speciaal voor Pierre komt Ronald op 15 juni 2024 met de Ronald Snijders Band naar Aalsmeer. Met deze groep muzikanten laat Snijders wederom horen een niet aflatende muzikale nieuwsgierigheid en vernieuwingsdrang te hebben. Een dynamische zoektocht met een voortdurende wisselwerking tussen world, jazz, klassiek, pop en beyond. En een zoektocht die bovenal de pan uit swingt.

(foto: Raul Neijhorst)


Waar: Cultureel Café Bacchus, Gerberastraat 4, Aalsmeer  google map
Aanvang: 20.30 uur
Entree: regulier tarief € 15,00; jongerenticket € 10 (16 t/m 25 jaar)
Kaartverkoop: via de KCA Ticketshop en aan de zaal (graag per PIN)


 in samenwerking met


Archief

 

 

Locatie:
Cultureel Café Bacchus

Tijd:
zaterdag 15 juni 2024, 20.30 uur

Toegang € 15,00; jongeren €10

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»