programmaprogramma

Strijkkwartet  'EnAccord'

Strijkkwartet 'EnAccord'

Met: Ilka van der Plas, viool - Helena Druwe, viool -  Rosalinde Kluck, altviool en Mette Seidel, cello

Vier super muzikale jonge vrouwen maken hun opwachting voor een veelbelovend klassieke concert.

Het EnAccord Strijkkwartet werd in 1998 opgericht en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een van de meest gelauwerde jonge kwartetten van Nederland. Het kwartet wordt geprezen om zijn intieme, warme klank, expressieve stijl en dynamisch vermogen. Tussen 2003 en 2006 studeerde het kwartet aan de Nederlandse StrijkKwartet Academie. In oktober 2010 studeerde het kwartet af aan de Hochschule für Musik te Keulen, waar zij twee jaar intensief gecoacht werden door de leden van het fameuze Alban Berg Quartett.

De Nederlandse violistes Ilka van der Plas en de Belgische Helena Druwé zijn allebei op hun zesde jaar begonnen en hebben nu, na bijna twintig jaar, een grote beheersing van hun instrument. Zij zijn beiden orkestmeester geweest, Ilka van der Plas vanhet Viotta Jeugdorkest en het Atheneum Kamerorkest (verbonden aan het Koninklijke Conservatorium), en Helena Druwé van het Orkest van het Conservatorium van Antwerpen en van de Jonge Filharmonie (het Belgisch nationaal jeugdorkest).

Ook altvioliste Rosalinde Kluck begon op haar zesde jaar. Toen ze negen was, werd ze toegelaten tot de speciale voorbereidende klas van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ook zij maakte deel uit van het Viotta Jeugdorkest en het Atheneum Kamerorkest - net als de celliste Mette Seidel.

Het programma bevat drie prachtige stukken muziek: het Strijkkwartet ‘Rosamunde' van Schubert, ‘Drie Divertimenti' van Benjamin Britten en het ‘Strijkkwartet in E op. 44 nr 2' van Mendelssohn.


Het concert vond plaats in de Oudkatholieke Kerk (google map)

Naar archief

 

Locatie:
Oudkatholieke Kerk

Tijd:
11 november 2012

Toegang -

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»