programmaprogramma

Ragazze Strijkkwartet

Ragazze Strijkkwartet

Vier jonge vrouwelijke musici hebben zich het Ragazze Kwartet genoemd. Zij komen zondagmiddag 11 maart een concert in de Oudkatholieke kerk geven, met de titel: ‘Op jacht - moordlustige muziek'. Drie strijkkwartetten staan op het programma. Van Mozart het Strijkkwartet in Bes gr.t. KV 458 ‘De Jacht', van Widmann het ‘Jachtkwartet' en van Schubert horen we in ‘Der Tod und das Mädchen' hoe de dood jaagt op een meisje, en het schrille contrast tussen de jeugdigheid en het onafwendbare noodlot.

Rosa Arnold en Jeanita Vriens viool, Annemijn Bergkotte altviool en Geneviève Verhage cello volgden de tweejarige full time opleiding aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie (NSKA), en sloten deze af in augustus 2011. Momenteel wordt het Ragazze Kwartet gecoacht door Luc Marie Aguera van het Franse Quator Ysaÿe (mede mogelijk gemaakt door het Kersjes Fonds).

Het Ragazze Kwartet behaalde de eerste prijs in de categorie A op het internationale kamermuziekconcours Charles Hennen en het was winnaar van de publieksprijs tijdens het Almere Kamermuziekconcours.

In november 2007 werd het viertal geselecteerd voor Het Debuut, een concertserie in alle belangrijke kamermuziekzalen van Nederland. In maart 2010 nam het Ragazze Kwartet in Carnegie Hall, New York deel aan de masterclass van het beroemde Kronos Quartet. Slechts drie kwartetten werden hier wereldwijd voor geselecteerd.


Het concert vond plaats in de Oudkatholieke Kerk (google map)

Naar archief

Locatie:
Oudkatholieke Kerk

Tijd:
11 maart 2012

Toegang -

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»