programmaprogramma

Marlene Hemmer en Jochem Geene, viool en piano

Marlene Hemmer en Jochem Geene, viool en piano

Marlene Hemmer speelt al vanaf haar levensjaar viool. Haar studie aan het Utrechts Conservatorium sloot zij in 2003 af met een ‘tien met onderscheiding'. Sindsdien was haar ster snel rijzende Zij werkte samen met onder andere Viktor Liberman, Christiaan Bor en Rian de Waal en heeft diverse prijzen op haar naam staan, waaronder de Iordens Viooldagen (1992), het internationale Concorso Premio Sassari (1996) en het Prinses Christina Concours (1997).

Zij zou aanvankelijk op piano begeleid worden door haar broer Derrick, maar die is door een blessure verhinderd. Diens vervanger, Jochem Geene, is echter ook niet de eerste de beste. Zo werkte hij vele jaren samen met wereldberoemde musici zoals Sandor Vegh en Yehudi Menhuhin.

Het programma wordt geopend met de lyrische ‘Sonate No. 2' van Brahms. Vervolgens komen allerlei parafrases aan bod die gebaseerd zijn op bekende thema's uit de rijke operaliteratuur. Zo worden er selecties uit Gershwin's ‘Porgy and Bess' gespeeld evenals De Sarasate's ‘Carmen Fantasy'. Bovendien klinkt Wieniawski's zelden gespeelde ‘Faust Fantasy'.

http://www.marlenehemmer.nl/


Het concert vond plaats in de Oudkatholieke Kerk (google map)

Naar archief

Locatie:
Oudkatholieke kerk

Tijd:
14 oktober 2012

Toegang -

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»