programmaprogramma

Arte Duo, saxofoon en piano

Arte Duo, saxofoon en piano

"Een sterk duo dat zeer uiteenlopende sferen kan oproepen."

Programma:

  • Milhaud - Scaramouche
  • Rachmaninoff - Vocalise
  • Chiel Meijering - The pizza-connection
  • en andere stukken


Het Arte Duo is in 2001 opgericht door saxofoniste Aubrey Snell en pianiste Lineke Lever.

Het Arte Duo was o.a. te horen in de kleine zaal van Het Concertgebouw in Amsterdam, Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht, Muziekgebouw Frits Philips in Eindhoven, De Oosterpoort in Groningen, vele festivals, de Beurs van Berlage in Amsterdam en Theater Kikker te Utrecht. In 2006 en 2007 was het Arte Duo te horen tijdens de Suite Muziekweek in het Muziekgebouw aan 't IJ te Amsterdam.

In 2011 vierde het Arte Duo haar tienjarig jubileum. In dit kader namen zij hun debuut cd 'One 2 Ten' op, waarop zij zowel romantische als hedendaagse composities uitvoeren.

Inmiddels zijn er voor het Arte Duo meer dan 20 stukken geschreven waarvan zij de wereldpremière op hun naam hebben staan. Deze stukken zijn geschreven door vooraanstaande Nederlandse componisten als Chiel Meijering, David Dramm, Marijn Simons en Toek Numan. Daarnaast schreef ook o.a. de Japanse componiste Naomi Sato voor hen een stuk, waarvan zij de wereldpremière speelden.

Het Arte Duo volgde masterclasses van de saxofonisten Jörgen Petterson, Willem van Merwijk, Arno Bornkamp, Hans de Jong, Frank Timpe en de pianisten Ralph van Raat en David Kuyken.

Van het Arte Duo zijn opnames gemaakt door Radio 4, De Concertzender en televisie.

Meer informatie: arteduo.nl


Het concert vond plaats in de Oudkatholieke Kerk (google map)

Naar archief

 

Locatie:
Oudkatholieke Kerk

Tijd:
9 december 2012

Toegang -

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»