programmaprogramma

Acanthus Kwartet en Zangduo

Acanthus Kwartet en Zangduo

Het Acanthus Kwartet, bestaande uit Jos Jonker en Daniel Frankenberg viool, Bas Bartels altviool en Veerle Schutjens cello, bestaat pas drie jaar, maar de vier muzikanten hebben in die tijd al een aantal bijzondere dingen op hun naam staan, waaronder een concert in de Kleine Zaal van het Concertgebouw te Amsterdam en een plaats in de finale van het Grachtenfestival Conservatorium Concours.

De vier muzikanten van het Acanthus Kwartet vonden elkaar op het conservatorium van Amsterdam waar zij al snel met elkaar verbonden raakten door hun passie voor de muziek. Sinds 2012 is het kwartet verbonden aan de Nederlandse Strijkkwartet Akademie (NSKA), waardoor ze naast hun individuele lessen van Ilya Grubert, Cornelis Koelmans, Richard Wolfe en Monique Bartels lessen krijgen van Marc Danel en Stefan Metz. Het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF) heeft Jos een viool en Bas en Veerle een strijkstok in bruikleen gegeven.

Het Acanthus Kwartet krijgt versterking van het Zwitserse liedduo Lyra, bestaande uit Lydia Opilik en Duri Collenberg, dat probeert het traditionele liedrepertoire op een creatieve manier te benaderen.

Het programma van zondagmiddag heet ‘En dialogue’; de dialoog tussen liedduo en strijkkwartet geeft veel mogelijkheden tot nieuwe klanken en smaakt naar meer. Het is bedoeling van de muzikanten om de schoonheid van Franse kamermuziek uit de 19de eeuw aan te bieden en vooral hun enthousiasme voor deze stukken te laten horen.

Het programma bestaat uit 
La bonne chanson’ van Fauré, 
‘Strijkkwartet Americain’ van Dvo?ák, 
Strijkkwartet in g-klein’ van Debussy
en ‘Chanson perpétuelle’ van Chausson.


Het concert vond plaats in de Oudkatholieke Kerk (google map)

Naar archief

 

Locatie:
Oudkatholieke Kerk

Tijd:
10 november 2013

Toegang € 15

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»