programmaprogramma

Marco Beasley zingt Le strada del cuore

Marco Beasley zingt Le strada del cuore

EXTRA CONCERT KCA (ism Stichting Vrienden van Marco Beasley)

De bekende Italiaanse tenor Marco Beasley trad op in de Oudkatholieke kerk in Aalsmeer. Met zijn warme stem, innemende persoonlijkheid, natuurlijke aanleg voor expressie en zijn eigen interpretatie van oude muziek weet Beasley al snel diep in het hart te raken.

In zijn programma Le strada del cuore neemt hij de luisteraar mee naar de Italiaanse renaissance, met volksmuziek als frottola’s en tarantella’s uit het zuiden van Italië. Hij wordt daarbij begeleid door Stefano Rocco (aartsluit, barokgitaar) en Fabio Accurso (luit).

Beasley (1957) werd geboren in Napels. Hij studeerde muziek en theater aan de universiteit van Bologne en begon tijdens zijn studie al aan een wereldwijde concertcarrière. Hij ontwikkelde een voorliefde voor het recitar cantando, het zingend vertellen – een voorstadium van de opera.  Daarnaast was hij geboeid door de rijke traditie van populaire muziek uit Zuid-Italië. Les kreeg hij onder meer van de componiste en mezzosopraan Cathy Berberian.

In Nederland maakten veel mensen kennis met hem tijdens het nieuwjaarsconcert op 1 januari 2000, dat hij samen met het Nederlands Blazers Ensemble en zijn muziekgezelschap Accordone verzorgde.

Later toerde hij met dit gezelschap door het land met de opera’s Una Odissea en Una Iliade. Marco Beasley is een graag geziene gast op het Festival Oude Muziek. Met zijn charisma groeide hij uit tot een van de populairste performers van oude muziek. Hij treedt op in kleine kerken en grote concertzalen over de hele wereld.


Het concert vond plaats in de Oudkatholieke Kerk (google map)

Het concert werd georganiseerd buiten verantwoordelijkheid van KCA
 

Locatie:
Oudkatholieke Kerk

Tijd:
4 april 2014

Toegang € 22,50

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»