programmaprogramma

Dividivi3

Dividivi3

De werkgroep Klassieke Muziek van KCA heeft zich dit jaar bijzonder ingespannen om jonge musici naar Aalsmeer te halen. Dit is voor deze jonge mensen een uitgelezen kans om podiumervaring op te doen.

Dit keer is een trio van blazers uitgenodigd. Het trio Dividivi3 bestaat uit Rieneke Brink, fluit, Paloma de Boer, hobo en Ilse Eijsink, klarinet. Zij zijn misschien wat eigenzinnig in hun muziekkeus. De meeste stukken die zij spelen zijn namelijk niet voor blazers geschreven maar maken daar moeiteloos een arrangement voor. Zij worden door deze arrangementen ook uitgedaagd om andere (blaas)instrumenten te gebruiken om zo de stukken meer klankkleuren te geven.

De naam Dividivi komt van de bekende boom. Deze laat zich vormen door de wind en daarmee had het trio een direct een link met hun werk. Ook hun muziek wordt gevormd door de “wind” die ze door hun instrumenten blazen. Daarnaast is het ook een exotische boom en dat is de samenstelling van het trio ook. Ensembles bestaande uit fluit, hobo en klarinet zijn op één hand te tellen. Zelf zeggen zij dan ook dat de plaatsen waar zij spelen niet de geijkte plekken zijn maar ook vaak ongewoon. En daarmee is Aalsmeer in het rijtje exotische plekken terecht gekomen.

Op het programma staan o.a. werken van Fauré, Grieg, Mendelssohn en Piazzollla.

Meer info op: www.dividivi3.nl


 

ARCHIEF

 

Locatie:
Oudkatholieke Kerk, Oosteinderweg 394, Aalsmeer-Oost

Tijd:
13 maart 2016

Toegang € 17 ( t/m 16 jr € 8,50 )

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»