programmaprogramma

Merel Vercammen en Dina Ivanova

Merel Vercammen en Dina Ivanova

Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer en het Flower Art Museum organiseren dit najaar samen een aantal concerten met klassieke muziek van topniveau. De kaartverkoop is vanaf heden gestart. Met ‘Muziek in het Museum’ bieden wij in het Flower Art Museum een prachtig programma in een bijzondere ambiance voor alle liefhebbers van klassieke muziek in Aalsmeer en omstreken.


Het eerste concert vindt plaats op vrijdag 9 september en is meteen een fantastisch affiche. Topmusici Merel Vercammen (viool) en Dina Ivanova (piano), bekend van hun optredens in het tv-programma Podium Witteman, spelen dan The Boulanger Legacy, een aantal composities uit de nalatenschap van de Franse componisten Lili en Nadia Boulanger. Vercammen en Ivanova presenteren een programma dat de grote reikwijdte van de invloed van de zussen Boulanger laat zien, met werken van Lili en Nadia Boulanger, Grazyna Bacewicz, Leonard Bernstein en Astor Piazzolla. Na de pauze spelen zij ook nog een schitterende Debussy sonate.

The Boulanger Legacy
De Franse componiste Lili Boulanger was de eerste vrouwelijke componist ooit die de prestigieuze Franse kunstprijs “Prix de Rome” ontving. Haar zus, Nadia Boulanger (1887-1979), plaveide de weg voor haar door als een van de eerste vrouwelijke deelnemers een tweede prijs te winnen, en haar jongere zus al vanaf jongs af aan compositieles te geven. Lili stierf aan de ziekte van Crohn toen ze slechts 24 jaar was. Nadia Boulanger stopte uiteindelijk met componeren en wijdde haar leven aan het promoten van de muziek van Lili, die in haar korte leven bijzonder productief was geweest.

Ook Nadia Boulanger was een pionier; ze was een van de eerste vrouwelijke dirigenten, en ze had een onuitwisbare invloed op de muziek van de 20e eeuw als compositiedocent. Ze gaf les aan veel van de grootste musici van de 20e eeuw, waaronder Aaron Copland, Elliott Carter, Quincy Jones (vooral bekend als de producer van Michael Jackson’s album Thriller), Philip Glass en Astor Piazzolla. Ze had een bijzonder talent om de eigen stem van een componist te vinden, waardoor haar studenten een enorm brede waaier aan stijlen representeren.

Over de musici
‘Zodra Merel Vercammen begint te spelen, stap je in een andere wereld’, schreef Biëlla Luttmer in de Volkskrant in 2019. Vercammen, cum laude afgestudeerd aan het Royal College of Music in Londen, geldt als een van de bijzondere musici van haar generatie: zo kun je haar beluisteren in soloconcerten en kamermuziek, maar houdt ze zich ook bezig met improvisatie. In 2019 maakte ze met Dina Ivanova het album Symbiosis.

Ze leerden elkaar kennen op het Liszt Concours in Utrecht, waar Ivanova de publieksprijs en de derde juryprijs in de wacht sleepte. Ivanova soleerde onder meer bij het Radio Filharmonisch en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. De musici traden meerdere keren op in het tv-programma Podium Witteman. Merel Vercammen gaf in 2019 een aantal succesvolle concerten in het Flower Art Museum, maar speelde hier nog niet met Dina Ivanova.


Locatie en kaartverkoop:

Waar: Flower Art Museum, Kudelstaartseweg 1, Aalsmeer (tegenover de Watertoren)
Aanvang: vrijdag 9 september 2022, 20.00 uur
Entree: regulier tarief € 20,00; met vriendenkaart KCA of FAM: € 17,00,50; jongerenticket € 10 (t/m 25 jaar);de ticketprijs is inclusief entree tot het museum en een kopje koffie of thee bij binnenkomst. 
Kaartverkoop: via de KCA Ticketshop 
InlichtingenConstantijn Hoffscholte


foto: Marco Borggreve

 


In samenwerking met: 


ARCHIEF

 

Locatie:
Flower Art Museum

Tijd:
Vrijdag 9 september 2022, 20.00 uur

Toegang € 20,00; met vriendenkorting €17,00; jonge

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»