programmaprogramma

Ksenia Kouzmenko

Ksenia Kouzmenko

Er gloort licht aan de horizon van de Westeinder. Het Flower Art Museum is gered! De toekomst van het FAM – dat precies in deze tijd zijn vijfjarig jubileum viert – is verzekerd. Dat betekent dat ook in de komen jaren de vruchtbare en bloemrijke samenwerking met de stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer kan worden voortgezet. Dat wordt gevierd met een extra feestelijk concert van de toppianiste Ksenia Kouzmenko.

Ksenia wordt internationaal geroemd om haar gevoelige en technisch indrukwekkende pianospel. Zij is een pianiste die zich de muziek die zij interpreteert volledig eigen maakt. Zij zoekt naar de betekenis van de kleuren en akkoorden en speelt het in de geest van de componist. Zij is niet tevreden met alleen maar een geweldig technisch knappe uitvoering, zij wil een verhaal vertellen en bovendien alle achtergronden van dat verhaal belichten. Zo neemt ze de luisteraars mee op een reis langs de schoonheid en de rijkdom van klassieke muziek.

In ruim 30 jaar stond ze op ontelbaar vele internationale concertpodia en heeft een enorm rijk repertoire opgebouwd, van Bach tot Kurtág. Ze zoekt continu naar nieuwe composities en maakt graag ongewone, inspirerende programma's. Geboren in Minsk, Belarus als dochter van een pianistenechtpaar debuteerde ze op twaalfjarige leeftijd als soliste met orkest. De jaren daarop speelde ze pianoconcerto's van Beethoven en Rachmaninov. In 1995 kwam ze met een internationale studiebeurs naar Nederland voor een post-graduate studie aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Ksenia ontving vele internationale prijzen.Sinds 1999 geeft ze les aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

(foto: Gerard Monté)

 


Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer en het Flower Art Museum organiseren samen een reeks van concerten met klassieke muziek van topniveau. Met ‘Muziek in het Museum’ bieden wij in het Flower Art Museum een prachtig programma in een bijzondere ambiance voor alle liefhebbers van klassieke muziek in Aalsmeer en omstreken.

 


Locatie en kaartverkoop:

Waar: Flower Art Museum, Kudelstaartseweg 1, Aalsmeer (tegenover de Watertoren)
Aanvang: vrijdag 7 juli 2023, 20.00 uur (zaal open 19.30 uur)
Entree: regulier tarief € 20; met vriendenkaart KCA of FAM: € 17; jongerenticket € 10 (16 t/m 25 jaar); de ticketprijs is inclusief entree tot het museum en een kopje koffie of thee bij binnenkomst. 
Kaartverkoop: via de KCA Ticketshop en aan de kassa (mits nog plaatsen beschikbaar)
Inlichtingen: Pierre Tuning of Constantijn Hoffscholte 


In samenwerking met:


ARCHIEF

 

Locatie:
Flower Art Museum

Tijd:
Vrijdag 7 juli 2023, 20.00 uur

Toegang € 20, met vriendenkorting €17, jongeren € 10

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»