programmaprogramma

Dividivi3

Dividivi3

Dividivi3 bestaat uit Rieneke Brink (fluit), Paloma de Beer (hobo) en Ilse Eijsink (klarinet). Zij vormen een eigenwijs blazerstrio dat graag van de gebaande paden afwijkt. Met volle teugen genieten zij van het ontwikkelen en uitvoeren van bijzondere muzikale projecten en concerten waarbij ze al hun creatieve en artistieke vaardigheden kunnen aanspreken. Programma’s stellen zij samen rondom een thema waarbij ze tijdens hun optredens mondelinge toelichting geven. Zo weten zij als geen ander door humor en bevlogenheid hun publiek aan zich te binden en te betoveren. 

Muzikale genieën van alle tijden is hun nieuwste thema. Wie inspireerden hen? Wie hebben zij geïnspireerd? Wij denken onmiddellijk aan Bach als we spreken van een muzikaal genie, muziek van zijn hand zal zeker klinken. Bach zag zichzelf als indirecte leerling van de Nederlandse componist Sweelinck en heeft veel van zijn partituren uitgebreid bestudeerd. Arrangeur Bram Faber heeft zich ook door Sweelinck laten inspireren en heeft speciaal voor Dividivi3 de Sweelinck Medley gemaakt. Een geniale voorloper van de boogie woogie klinkt in pianosonate 32 van Beethoven. De ‘jazzy’ variatie uit deze sonate is gearrangeerd door Hugo Bouma en wordt aangevuld door zijn eigen, op dit stuk geïnspireerde, variatie. Beethoven had de Italiaanse componist Clementi als groot voorbeeld. Zelfs popartiesten hebben zich door Clementi laten beïnvloeden! Schnittke, een componist die zocht naar een nieuwe stijl van componeren, laat in de Suite im alten Stil juist zijn fascinatie voor barokmuziek naar voren komen.

Kortom, het wordt een bijzondere avond met klassieke muziek vertolkt door drie jonge blazers, met een exotische twist.

 


Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer en het Flower Art Museum organiseren samen een reeks van concerten met klassieke muziek van topniveau. Met ‘Muziek in het Museum’ bieden wij in het Flower Art Museum een prachtig programma in een bijzondere ambiance voor alle liefhebbers van klassieke muziek in Aalsmeer en omstreken.


Locatie en kaartverkoop:

Waar: Flower Art Museum, Kudelstaartseweg 1, Aalsmeer (tegenover de Watertoren)
Aanvang: vrijdag 9 februari 2024, 20.00 uur (zaal open 19.30 uur)
Entree: regulier tarief € 25; met FAM vriendenkaart € 23 (max. 2 kortingskaartjes per persoon), Jongerenticket € 10 (16 t/m 25 jaar); de ticketprijs is inclusief entree tot het museum en een kopje koffie of thee bij binnenkomst en champagneproeverij in de pauze. 
Kaartverkoop: via de KCA Ticketshop en aan de kassa (mits nog plaatsen beschikbaar)
Inlichtingen: Constantijn Hoffscholte 


In samenwerking met:


ARCHIEF

 

Locatie:
Flower Art Museum

Tijd:
Vrijdag 9 februari 2024, 20.00 uur

Toegang € 20, FAM vrienden €17, jongeren € 10

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»