programmaprogramma

Boogiewoogie in het FAM

Boogiewoogie in het FAM

Een "geboortedatum" van de boogiewoogie is niet precies te bepalen. Grofweg kan men stellen dat tussen 1870 (kort na de afschaffing van de slavernij) en 1920 de muziek zich in verschillende gedaanten manifesteerde. Boogiewoogie ontstond en ontwikkelde zich in de Afro-Amerikaanse gemeenschap. De pianisten die deze stijl beheersten waren zeer geliefd, omdat ze naast het spelen van boogiewoogie ook verhalen vertelden, nieuwtjes doorgaven en diverse volksliedjes konden zingen.

Pianist Martijn Schok (1974) is een begrip op het gebied van boogiewoogie en pianoblues. Naast zijn optredens in Nederland wordt hij regelmatig gevraagd voor optredens in Europa en de USA. Martijn treedt op met zijn swingende band en heeft tot nu toe 16 succesvolle boogiewoogie CD’s opgenomen. Vaste zangeres van de band is Greta Holtrop, aangevuld met vaste bandleden saxofonist Olaf Hoeks, drummer Maarten Kruijswijk en bassist Hans Ruigrok.

Speciaal voor het concert in het Flower Art Museum stelt Martijn een muzikaal programma samen over de ontwikkeling van de boogiewoogie vanaf eind 19e eeuw tot de jaren-60 van de vorige eeuw.

(foto: Robert Joore)


Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer en het Flower Art Museum organiseren samen een reeks van concerten met klassieke muziek van topniveau. Met ‘Muziek in het Museum’ bieden wij in het Flower Art Museum een prachtig programma in een bijzondere ambiance voor alle liefhebbers van klassieke muziek in Aalsmeer en omstreken.


Locatie en kaartverkoop:

Waar: Flower Art Museum, Kudelstaartseweg 1, Aalsmeer (tegenover de Watertoren)
Aanvang: zondag  2 juni 2024, 16.00 uur (zaal open 15.30 uur)
Entree: regulier tarief € 20; met FAM vriendenkaart € 17 (max. 2 kortingskaartjes per persoon), Jongerenticket € 10 (16 t/m 25 jaar, onder de 16 jaar gratis); de ticketprijs is inclusief entree tot het museum en een kopje koffie of thee bij binnenkomst. 
Kaartverkoop: via de KCA Ticketshop en aan de kassa (mits nog plaatsen beschikbaar)
Inlichtingen: Constantijn Hoffscholte 


In samenwerking met:


ARCHIEF

 

Locatie:
Flower Art Museum

Tijd:
Zondag 2 juni 2024, 16.00 uur

Toegang € 20, FAM vrienden €17, jongeren € 10

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»