programmaprogramma

Duo Suenyos

Duo Suenyos

Duo Suenyos bestaat uit Anass Habib en Janine Verdonk - die samen het rijke repertoire van de Sefardische cultuur op gevoelvolle wijze voor publiek vertolken. Door de combinatie van verhaal en muziek wordt het publiek in de beleving meegenomen naar andere tijden en plaatsen en ontstaat inzicht in een periode van de geschiedenis, die vrij onbekend is voor de meeste Nederlanders.

Anass Habib is geboren in Fez en woont in Lyon. Hij specialiseerde zich in oude traditionele Arabische, Aramese en Byzantijnse muziek en studeerde aan het conservatorium van Fez, in Libanon en in Syrië. Daarnaast bespeelt hij op virtuoze wijze de bendir: een frame drum die van oudsher in de Sefardische cultuur, maar ook in andere Oosterse muziek gebruikt wordt.

Janine Verdonk is harpiste, zangeres en cultureel antropologe. Ze leerde al jong blokfluiten te bespelen. Later nam ze harp- en zangles bij verschillende docenten. Dankzij haar verblijf in het buitenland kan ze met de kennis van Italiaans en Portugees die ze daar opdeed, én vanuit haar antropologische kennis en interesse, de teksten van de Sefardische liederen aan het publiek van uitleg voorzien.

Duo Suenyos brengt met het programma ‘Een reis langs de Middellandse zee’, een muzikale lezing die bestaat uit gezongen Sefardische liederen begeleid door bendir, harp en fluit en een verhaal over de Sefardische cultuurgeschiedenis. De Sefardische cultuur heeft haar wortels in het huidige Spanje, waar tussen de 8e en 15e eeuw Joden samen met Moren en Christenen leefden. Het waren vooral vrouwen die met liederen de herinneringen aan die rijke cultuur aan hun dochters overdroegen en eeuwen levend wisten te houden. 

Anass en Janine zingen zowel oude als nieuwere liederen en vertellen over kenmerken van de Sefardische muziekcultuur. De muziek roept een Oosterse sfeer op, maar komt door de Spaanse, Joodse en Ladino-taal waarin de liederen gezongen worden, toch vertrouwd over.

(foto: PR Suenyos)


Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer en het Flower Art Museum organiseren samen een reeks van concerten met klassieke muziek van topniveau. Met ‘Muziek in het Museum’ bieden wij in het Flower Art Museum een prachtig programma in een bijzondere ambiance voor alle liefhebbers van klassieke muziek in Aalsmeer en omstreken.


Locatie en kaartverkoop:

Waar: Flower Art Museum, Kudelstaartseweg 1, Aalsmeer (tegenover de Watertoren)
Aanvang: 20.00 uur (zaal open 19.30 uur)
Entree: regulier tarief € 20; met FAM vriendenkaart € 17 (max. 2 kortingskaartjes per persoon), Jongerenticket € 10 (16 t/m 25 jaar); de ticketprijs is inclusief entree tot het museum en een kopje koffie of thee bij binnenkomst. 
Kaartverkoop: via de KCA Ticketshop en aan de kassa (mits nog plaatsen beschikbaar)


In samenwerking met:


ARCHIEF

 

Locatie:
Flower Art Museum

Tijd:
Vrijdag 18 oktober 2024, 20.00 uur

Toegang € 20, FAM vrienden €17, jongeren € 10

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»