programmaprogramma

Kunstcafé met Theo Rekelhof

Kunstcafé met Theo Rekelhof

Tijdens het Kunstcafé van KCA in Het Oude Raadhuis op 17 maart 2023, te midden van de tentoonstelling Bovenland, gaat beroepsvisser en markante Kudelstaarter Theo Rekelhof haarfijn uit de doeken doen wat er zo bijzonder is aan de Westeinderplassen.

Niemand kan boeiender vertellen over het leven van de Poel - op en onder water - dan Theo Rekelhof, vierde generatie Rekelhofs in het visserijbedrijf aan de Herenweg in Kudelstaart. Voor hem is er niets mooiers dan op het water zijn.

Naast paling kent de Westeinder een grote verscheidenheid aan vissen. Je zou denken dat het een visser gaat om het ‘oogsten’, maar niets is minder waar. Theo’s hoofddoel is verantwoord vissen, met respect voor de natuur en de visstand in de Westeinderplassen. Theo heeft er een uitgesproken mening over hoe je die hoort te beschermen. Want er zijn meer spelers op het water, zoals sportvissers, de watersport, Hoogheemraadschap Rijnland, gemeente Aalsmeer, die allemaal een andere kijk hebben op het gebruik van de Westeinderplassen.

Het decor van het Kunstcafé met Theo Rekelhof in het Oude Raadhuis is de tentoonstelling Bovenland, een foto-expositie over de bijzondere schoonheid van de Aalsmeerse Bovenlanden en over de oude beroepen die zo kenmerkend zijn voor dit bijzondere landschap:  kweker en visser. Bovenland is nog tot en met zondag 19 maart te zien is in Het Oude Raadhuis.

Mis het Kunstcafé met Theo niet en bestel snel je kaartjes. Het aantal plaatsen is beperkt. 

(foto: Visserijbedrijf Rekelhof)


Locatie en tijden

Kunstcafé met Theo Rekelhof

  • Het Oude Raadhuis (google map), Dorpsstraat 9, 1431 CA Aalsmeer
  • vrijdag 17 maart 2023, 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
  • entree: € 7,50 p.p. incl. koffie en drankje
  • kaartverkoop: in de KCA Ticketshop
 
 

 

Locatie:
Het Oude Raadhuis

Tijd:
17 maart 2023, 20.00 uur

Toegang € 7,50

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»