programmaprogramma

Gedichtentuin 2021 'Verlangen'

Gedichtentuin 2021 'Verlangen'

Zes dagen lang geeft het Boomkwekerskerkhof Aalsmeer een podium aan maar liefst 32 dichters. Vrouwen en mannen, waarvan de jongste vijftien is en de oudste deelnemer over de negentig, hebben hun mooiste gedachten over het thema ‘Verlangen’ in een gedicht gegoten. Ze zijn op standaards op de oude begraafplaats te lezen. De Gedichtentuin is tijdens de drie eerste weekeinden van september vrij toegankelijk, elke zaterdag en zondag tussen 12.00 en 17.00 uur.

Op zaterdag 4 september werd de Gedichtentuin door de werkgroep Literatuur van KCA  geopend. Een dag later, zondag 5 september, droeg dorpsdichter Jan Daalman voor uit eigen werk. 

Net als vorig jaar is er op de Gedichtentuin een van de dichters of een vrijwilliger van KCA aanwezig die bezoekers wegwijs kan maken of iets over de Gedichtentuin kan vertellen. Ook kan men bij hen voor €5 de gedichtenbundel ‘Verlangen’ kopen om thus alle gedichten nog eens rustig na te lezen. 

Poëtisch decor
Het kerkhof biedt een poëtisch decor met bijzondere boomsoorten waarvan sommige de eeuwgrens al ruim hebben overschreden. Ook van de graven kan dit worden gezegd. Kwekers en familieleden uit enkele roemruchte telersfamilies hebben hier hun laatste rustplaats gevonden. Sommige grafstenen zijn nog goed leesbaar. Meer informatie over de bijzondere boomsoorten wordt op bordjes vermeld.


Openingstijden
4,5, 11, 12, 18 en 19 september 2021
van 12:00 uur tot 17:00 uur

Toegang is gratis
Locatie: Boomkwekerskerkhof, Stommeerweg 13, 1431 ES Aalsmeer.

Locatie:
Boomkwekerskerkhof, Stommeerweg 13, Aalsmeer

Tijd:
Eerste drie weekenden van september

Toegang gratis

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»