programmaprogramma

Gedichtendag 2024

Gedichtendag 2024

Kom naar een betoverende avond vol poëzie tijdens de Gedichtendag 2024 die Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer deze keer samen met de Gemeente Aalsmeer organiseert. De avond vindt plaats op donderdag 25 januari 2024 in De Oude Veiling en begint om 19.30 uur. Het publiek mag die avond de nieuwe Dorpsdichter van Aalsmeer kiezen. Dompel jezelf onder in de boeiende wereld van poëzie en de kracht en schoonheid van woorden, en bepaal mee wie de nieuwe Dorpsdichter wordt!

Verkiezing Dorpsdichter Aalsmeer
De Gedichtendag onder leiding van de scheidende Dorpsdichter Jan Daalman begint om 19.30 uur met het voorstellen van de vijf kandidaten die meedingen naar de eervolle positie van Dorpsdichter Aalsmeer. Allen dragen één gedicht voor, waarna de aanwezigen hun voorkeur op een stembriefje kunnen aangeven. Na de vijf is het de beurt aan de 26 dichters die een bijdrage instuurden rond het thema ‘Thuis’. Tussendoor zorgt Robbert Tuinhof voor muzikale intermezzo’s. Met zijn saxofoon zal hij onder meer songs laten horen waarin ‘Thuis’ het thema is. Ondertussen telt de jury de stemmen. Aan het einde van de avond maakt wethouder kunst en cultuur Willem Kikkert de winnaar bekend. Die mag zich dan de komende vier jaar Dorpsdichter van Aalsmeer noemen.

Gedichtenbundel
Het thema van de Gedichtendag is dit jaar 'Thuis'. Poëzie kan mensen vieren, verwelkomen en zich thuis doen voelen. Het kan ook de troost van een warm thuis bieden op moeilijke momenten van afscheid, rouw en verdriet. Alle voorgedragen gedichten zijn na te lezen in een mooi boekje dat in de zaal voor € 5,00 te koop is.

Plaatsreservering
De avond is gratis toegankelijk. Wie plaatsen reserveert voor de Gedichtendag is verzekerd van een zitplaats. Plaatsen reserveren kan hier


Locatie en tijden:

  • donderdag 25 januari 2023, 19.30 uur (zaal open vanaf 19.00 uur)
  • locatie: De Oude Veiling, Marktstraat 19, Aalsmeer (google map)
  • entree: uw gift
  • reserveren: klik hier

Locatie:
De Oude Veiling Aalsmeer

Tijd:
Donderdag 25 januari 2024, 19.30 uur

Toegang uw gift

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»