programmaprogramma

Wim Daniëls - Filosofietsen

Wim Daniëls - Filosofietsen

Deze voorstelling is uitverkocht in de Ticketshop. Er is nog een beperkt aantal kaartjes verkrijgbaar aan de kassa. Maar ook daar geldt op is op. 


De fiets. Wie zou er zonder kunnen? De beroemde schrijver en televisiemaker Wim Daniëls sowieso niet. Hij houdt van fietsen, hij schreef over fietsen, hij verzamelde fietsen en nu gaat hij er in de theaters ook over vertellen, over de geschiedenis van de fiets, met als rode draad het verhaal van Albert Sutherland Royaards, die eind negentiende eeuw veelvuldig de kranten haalde als ‘de doofstomme wielrijder’, die dertig jaar na de uitvinding van de fiets twee enorme reizen ondernamen op de fiets, naar Rusland en naar Jeruzalem. Het is een amusante, maar ook leerzame theatervoorstelling, waarin Wim ook nog zijn lexicografiets voor de zaal uit de doeken doet: de taal van de fiets. Kortom, een avond filosofietsen.

 

Nederland kent hem vooral van zijn columns bij Spijkers met Koppen, zijn talloze boeken over taal, zijn TV-programma Het Dorp samen met Huub Stapel en zijn taalbeschouwingen bij Pauw & Witteman, waaronder de roemruchte bespreking van het Koningslied. Maar in Brabant speelt hij al enkele jaren voor volle zalen cabaret- en toneelvoorstellingen. Daar toert hij nu mee door Nederland. 

(foto: Josje Deekens)


Tijden, locatie en kaartverkoop:

  • op vrijdag 24 februari 2023
  • om 20.15 uur (zaal open 19.45 uur)
  • in De Oude Veiling (google map)
  • Marktstraat 19 - 1431 BD Aalsmeer
  • entree: € 20,00, voor KCA Vrienden € 17,00, Jongerenticket (t/m 25 jaar) € 10,00
  • kaartverkoop: voor deze voorstelling zijn helaas geen kaartjes meer te koop in de KCA Ticketshop. Aan de kassa is nog een heel beperkt aantal kaartjes verkrijgbaar, maar op=op.

 

Locatie:
De Oude Veiling

Tijd:
Vrijdag 24 februari 2023, 20.15 uur

Toegang € 20,00

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»