programmaprogramma

Vrijheidslezing Rosita Steenbeek

Vrijheidslezing Rosita Steenbeek

Ter gelegenheid van de 4 mei herdenking en de viering van 5 mei geeft schrijfster Rosita Steenbeek een lezing in Aalsmeer over haar boek Rose, een familie in oorlogstijd. De lezing vindt plaats op vrijdagavond 5 mei in het Flower Art Museum tegenover de watertoren.

In Rose vertelt Rosita Steenbeek het bewogen leven van haar grootmoeder Rose en de lotgevallen van haar joodse familie tijdens de Tweede Wereldoorlog. Rose is de dochter van een joodse moeder en een Duitse vader. In 1929 verliest zij haar hart aan een Nederlandse dominee en samen vestigen zij zich in een dorpje onder de rook van Rotterdam. Tijdens de oorlog sluit haar man zich aan bij het verzet en wordt opgepakt. Door spelingen van het lot komen leden van Roses familie aan verschillende kanten van het front terecht.

Vluchtelingen
Rosita Steenbeek, bekend van haar vele romans en boeken over Rome, schreef met Rose een boek over een grote liefde tussen twee mensen, maar ook over goed en kwaad, over vergeving en over hoe moeilijk het is om de wereld in te delen in zwart en wit. Tijdens de Vrijheidslezing zal de schrijfster ook vertellen over vluchtelingen vandaag de dag. Ze leerde vluchtelingen en hulpverleners van nabij kennen toen ze verbleef in een vluchtelingenkamp in Libanon en tijdens een reis door Italië. Over haar ervaringen schreef zij twee boeken. Ook werkte ze mee aan een tv-documentaireserie over dit onderwerp.

(foto: De Schrijverscentrale/Rosita Steenbeek)


Tijden, locatie en kaartverkoop:

  • op vrijdag 5 mei 2023
  • om 20.00 uur (zaal open 19.30 uur)
  • Flower Art Museum, Kudelstaartseweg 1 Aalsmeer (tegenover de watertoren)
  • entree: € 12,50, voor vrienden van KCA en FAM € 10,00, Jongerenticket (16 t/m 25 jaar) € 10,00
  • kaartverkoop: in te KCA Ticketshop en aan de zaal (graag gepast of per PIN betalen)

In samenwerking met:

 en

Locatie:
Flower Art Museum

Tijd:
Vrijdag 5 mei 2023, 20.00 uur

Toegang € 12,50

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»