programmaprogramma

Boekenweeklezing met Suzanna Jansen

Boekenweeklezing met Suzanna Jansen

Traditiegetrouw nodigen Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer en De Bibliotheek Amstelland in de Boekenweek een bekende schrijver uit. Dit jaar komt bestsellerauteur Suzanna Jansen naar Aalsmeer. Ze vertelt over haar nieuwste boek De Omwenteling of de eeuw van de vrouw

Het boek
Suzanna Jansen is schrijver en verteller. In haar boeken probeert ze het heden te begrijpen door het verleden te onderzoeken. Ze tekent de ‘grote’ historie op door te laten zien wat die met individuele levens doet. Als spreker is ze enthousiast en bevlogen waarbij ze haar luisteraars meeneemt met haar inspirerende stijl. 

In De omwenteling of de eeuw van de vrouw (sept 2022) beschrijft ze de positie van vrouwen – en dus die van ons allemaal – sinds 1922. In dat jaar konden vrouwen voor het eerst stemmen, en werd haar moeder geboren. Via het leven van haar moeder (Betsy Dingemans uit Het pauperparadijs), haar oudere zus en haarzelf schetst ze de afgelopen eeuw. En toont ze waar de genderverhoudingen van onze tijd vandaan komen. NRC recensie: "Een meeslepend verhaal dat uitnodigt nog eens na te denken over gezinsverhoudingen, toen en nu. Voor vrouwen én voor mannen."

Meesterverteller Suzanna Jansen
Suzanna debuteerde in 2008 met Het pauperparadijs over de roemruchte armenkoloniën van Veenhuizen en haar familiegeschiedenis daar. In Ondanks de zwaartekracht (2017) vertelt Suzanna over haar (mislukte) droom om balletdanseres te worden. Wael, het verhaal van een jongen uit Syrië (2019) is het aangrijpende relaas van een doodgewone student die door de oorlog zijn leven ziet afbrokkelen en geen andere keuze heeft dan op een schip stappen over de Middellandse Zee.

(foto: Mark Uyl)


Tijden, locatie en kaartverkoop:

  • op woedag 20 maart 2024
  • om 20.00 uur (zaal open 19.30 uur)
  • in De Oude Veiling, Marktstraat 19 - 1431 BD Aalsmeer (google map)
  • entree vol tarief: € 17,50
  • entree voor leden van de bibliotheek € 14,50; alleen te koop op www.debibliotheekamstelland.nl
  • Jongerenticket € 10,00 (16 t/m 25 jaar)
  • kaartverkoop: in te KCA Ticketshop, op www.debibliotheekamstelland.nl en aan de zaal (alleen pinnen)

 In samenwerking met: 


 

 

Locatie:
De Oude Veiling

Tijd:
Woensdag 20 maart 2024, 20.00 uur

Toegang € 17,50

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»