programmaprogramma

Amazing Amateurs in de Etalage 2019

Amazing Amateurs in de Etalage 2019

Toon je kunst tijdens de IkToon maand

Vorig jaar bundelden Cultuurpunt Aalsmeer en Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer (KCA) hun krachten voor het gezamenlijke project ‘Amazing Amateurs in de etalage’. En met succes, want het project krijgt dit jaar een vervolg! Tijdens de landelijke IkToon maand in juni zal er weer de hele maand beeldende kunst van verschillende amateurkunstenaars te bewonderen zijn in diverse (winkel)etalages in het centrum van Aalsmeer. Deze kunstwerken verschillen van foto’s tot schilderijen tot beelden.

Op maandag 3 juni, om 17.00 uur, wordt de Aalsmeerse IkToon maand en daarmee deze expositie geopend. De opening vindt plaats in de foyer van De Oude Veiling (Marktstraat 19). Aansluitend wordt een wandeling gemaakt langs de kunstwerken in de etalages.

Deelnemers: 

Adrie Kraan, Agnes van der Wal, Ali Tromp, Angela Tijhuis, Anja van Leeuwen, Anne Marie Groeneveld, Anneke Coster, Anneke Kempkes, Ans van Tol, Erik de Rijk, Erika Hiemstra, Erna Jonker, Frans Stokkel, Gerard Zelen, Gert-Jan van der Ham, Hanneke van den Blink, Hansje Havinga, Helen de Bruin, Henk Kanters, Herman Albers, Irma Maarse, Jan Dreschler, Jan Stokkel, Johan Bol, Jolanda Tiepel, Kitty Nieuwendijk, Leny Millenaar, Leo van Gelder, Leuntje van Popering, Manon de Jong, Margot Aartman, Margreet Brakel, Marianne van de Kreeke, Marianne Vos, Marianne Zonnenberg, Marijtje Ceelen, Marlien Smit, Martin Smit, Mary van den Helder, Maud Lendfers, Miriam Thomas, Nel Spaargaren, Nels de Vries, Nonny Koppers, Rien de Ruiter, Riëtta van der Kolk, Sonja Weening, Steve Gailey, Ton Horstman, Wil Straathof, Willy van Loon, Wim van Leeuwen, Yvonne Pool.

Deelnemende kunstenaars maken kans om twee keer in de prijzen te vallen. Er is een Publieksprijs en een Vakjuryprijs. Het publiek mag gedurende de maand juni van zich laten horen en stemmen op het fraaiste kunstwerk. De maker van het kunstwerk met de meeste stemmen krijgt voor één jaar de Gouden Penseel. De vakjury gaat de ingebrachte kunstwerken beoordelen op basis van vier criteria: kwaliteit, kleurgebruik, techniek en originaliteit. De vakjury heeft drie prijzen te vergeven.Aan het eind van de IkToon maand worden de winnaars bekendgemaakt.

De prijzen worden op zaterdagmiddag 29 juni uitgereikt in De Oude Veiling om 16.45 uur.

De uistalgen vind je onder aan deze pagina

Behalve in de deelnemende etalages is ook werk te zien in de Oude Veiling, Marktstraat 19, Aalsmeer.

Hieronder de kaart met deelnemende winkels:


 in samenwerking metVORIGE EXPOSITIES


Werk van Martin Smit


Werk van Gert-Jan v/d Ham


‘Ik Toon’ maand officieel geopend


Jury uitslagen

Locatie:
etalages in het centrum van Aalsmeer en de Oude Veiling

Tijd:
van 3 juni t/m 29 juni 2019

Toegang gratis

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»