programmaprogramma

Kunstcafé Artist Talk met femke

Kunstcafé Artist Talk met femke

Duik tijdens het Kunstcafé Artist Talk met femke onder in het verwonderkabinet dat kunstenaar femke kempkes naar het Oude Raadhuis van KCA heeft gehaald. Wat is natuur, hoe beleven en ervaren wij natuur? Dat is de centrale vraag in het werk van femke. Hoe verhouden wij ons als mens tot die natuur? Een onderzoek in vorm en beeld naar dat wat ons allen verbindt: de natuur. Afgepeld, opgestroopt, net geboren, groeiend, afstervend of uitgestorven; alle fases worden belicht. Op boeiende wijze laat femke je een momentopname zien van haar langdurig onderzoek naar wat natuur kan doen, wat onze rol hierin is en hoe zich dat kan manifesteren. 

Journalist Pierre Tuning schrijft over de tentoonstelling: “Femke geeft vorm aan haar natuurbeleving in het Oude Raadhuis. De wanden, de vloer, de hele ruimte zindert van de groeiprocessen en bloeivormen. Het verhaal van de natuur waarvan wij, of we willen of niet, deel uitmaken. En het verhaal van de natuur buiten ons, in onze omgeving, die wordt bedreigd. De tentoonstelling wil letterlijk de kiemkracht van de natuur laten beleven en daagt de toeschouwer uit, niet aan de zijlijn te blijven staan maar te participeren in waar het in deze kunstwerken om gaat: de uiterlijke natuur verinnerlijken…"


KCA organiseert in het Oude Raadhuis temidden van inspirerende kunstexposities een interessante mix aan culturele activiteiten onder de noemer Kunstcafé. Het decor van het Kunstcafé Artis Talk met femke vormt de expositie Artem Natura Lab, het verwonderkabinet van femke kempkes die t/m 10 december te zien in in het Oude Raadhuis van KCA.


Tijden, locatie en kaartverkoop:

  • op woensdag 8 november 2023
  • om 20.00 uur (welkom vanaf 19.30 uur)
  • in Het Oude Raadhuis, Dorpsstraat 9 in Aalsmeer (google-map)
  • entree: € 10,00 incl. drankjes
  • kaartverkoop: in te KCA Ticketshop

Eerdere Kunstcafés in het Oude Raadhuis: 

Kunstcafé Poëziepraat

Kunstcafé met beroepsvisser Theo Rekelhof

Kunstcafé Abstracte fotografie 

Locatie:
Het Oude Raadhuis

Tijd:
Woensdag 8 november 2023, 20.00 uur

Toegang € 10,00 (via onze ticekshop)

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»