programmaprogramma

Kunstroute Aalsmeer 2023

Kunstroute Aalsmeer 2023

Jarige Kunstroute Aalsmeer pakt uit

De Kunstroute Aalsmeer - in het derde weekend van september - is het jaarlijkse hoogtepunt voor kunstenaars, kunstliefhebbers en gezelligheidzoekers, dit jaar dus op zaterdag 16 en zondag 17 september. Heugelijk feit: de Kunstroute Aalsmeer is jarig! We vieren de 25eeditie. Duik een weekend lang onder in de wereld van beeldende kunst, muziek, poëzie en heel veel gezelligheid. Dat kan op beide dagen van 12 tot 17 uur, geheel gratis. 

De feestelijke opening van de 25e Kunstroute Aalsmeer vindt plaats op zaterdag 16 september om 11 uur in de grote loods van Jachthaven Otto. Iedereen is welkom.

Achter de schermen wordt door de vrijwilligers van KCA hard gewerkt zodat de ruim 80 kunstenaars hun werk op 19 bijzondere locaties perfect kunnen tonen aan heel veel bezoekers.  

Poëzie, Nature Art Fair en jong talent
liefhebbers van poëzij komen aan hun trekken in de Gedichtentuin op het Boomkwekerskerkhof. In het Flower Art Museum is er een kunstbeurs, Nature Art Fair. In het Oude Raadhuis is de bijzondere overzichtstentoonstelling Ode aan Toon de Haas & Adri Markus te zien. Jonge talentvolle kunstenaars tonen hun werk in Club/Muziekcentrum N201 en er zijn live optredens van diverse jonge bands.

Nieuwe locaties
Ook dit jaar zijn er naast de vertrouwde Kunstroute locaties nieuwe locaties te bezoeken. Zo opent de Creatieve Broedplaats De Hoeksteen in de voormalige basisschool in de Ophelialaan zijn deuren voor de Kunstroute bezoekers. Ook daar is veel kunst te zien, is er live muziek en een gezellig terrasje. Zeer de moeite waard! En ook Kinderboerderij Boerenvreugd – die haar 35e verjaardag viert - is van de partij, uiteraard met prachtige kinderkunst.

Gezichten van Aalsmeer
Het community kunstproject Gezichten van Aalsmeer geeft op diverse locaties van de Kunstroute Aalsmeer een eerste indrukwekkend beeld van hedendaagse Aalsmeerders en bij de Kunstploeg op de Uiterweg kan men aanschuiven bij een workshop ‘zelfportret tekenen’. Alle zelfportretjes worden toegevoegd aan het kunstproject. In de Historische Tuin en bij Jachthaven Otto is er live muziek en kan men net als bij menig andere locatie op een gezellig terrasje plaatsnemen voor een versnapering. In de Pop-Up art Store in de Oude Veiling zijn kleine kunstcadeautjes te koop. Kortom: Kunstroute Aalsmeer wordt weer inspirerend en gezellig! 

Kunstveiling
Een nieuw element van de Kunstroute Aalsmeer is de Kunstveiling bij Jachthaven Otto. Hopelijk een jaarlijks terugkerend spektakel. Deelnemende kunstenaars stellen kunstwerken beschikbaar en het publiek kan die voor gunstige prijzen bemachtigen. De opbrengst gaat naar een goed doel. Dit jaar is dat de crowdfunding actie Send Sas Down Under to Get Back Up Again.

Digitale catalogus
Alle locaties, kunstenaars en activiteiten zijn straks weer vooraf te bekijken in de digitale catalogus op kunstrouteaalsmeer.nl. Daar wordt nu nog hard aan gewerkt. Ook op social media zijn previews van de locaties te zien. 

Tot ziens op de Kunstroute Aalsmeer van Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer.


LOCATIES

Dit zijn de 19 locaties van de Kunstroute Aalsmeer 2023:

 1. Jachthaven Otto, Uiterweg 94
 2. Atelier Elize Eveleens, Uiterweg 90a
 3. De Kunstploeg, Uiterweg 185
 4. De Oude Werf, Uiterweg 125-127
 5. Historische Tuin, Praamplein, Aalsmeer
 6. Zorgcentrum Aelsmeer, Molenpad 2
 7. Het Oude Raadhuis, Dorpsstraat 9, Aalsmeer
 8. Pop-up Art Store in De Oue Veiling, Marktstraat 19, Aalsmeer
 9. Keramiekatelier Carla Huson, Stokkeland
 10. Gedichtentuin, Stommeerweg 13
 11. WV Westend, Stommeerweg 72d
 12. Flower Art Museum, Kudelstaartseweg 1
 13. Kinderboerderij Boerenvreud, Beethovenlaan 118
 14. Club/Muziekcentrum N201, Zwarteweg 90
 15. Atelier Steengoed Mendel, Zwarteweg 98
 16. Art Centre Aalsmeer, Aalsmeerderweg 230
 17. Atelier Afke Borgman, Aalsmeerderweg 255
 18. Creatieve Broedplaats de Hoeksteen, Ophelialaan 230
 19. Atelier Cathy van der Meulen, Oude Spoordijk 14

DIGITALE CATALOGUS
Ook dit jaar komt er uiteraard weer een schitterende digitale catalogus met alle locaties en alle kunstenaars. 


KCA Kunstroute Aalsmeer
Wanneer           : op zaterdag 16 en zondag 17 september 2023
Openingstijden : 12 uur - 17 uur
Locaties            : 19 locaties in Aalsmeer
Informatie         : team Kunstroute 


 

Naar het archief met informatie over de kunstroutes in vorige jaren

Locatie:
Op 19 locaties in Aalsmeer

Tijd:
zaterdag 16 en zondag 17 september 2023

Toegang gratis

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»