programmaprogramma

Gezichten van Aalsmeer

Gezichten van Aalsmeer

Zondag 20 augustus 2023  14 uur - 16 uur 
2e ophaaldag schilderdoekjes in Het Oude Raadhuis

Interesse in een workshop? Meld je aan op gezichtenvanaalsmeer@kunstencultuuraalsmeer.nl


Dit jaar is het de 25e editie van de Kunstroute Aalsmeer in het derde weekend van september. De perfecte gelegenheid om samen met bezoekers een pracht van een community project tot stand te brengen onder de naam Gezichten van Aalsmeer als onderdeel van het grote kunstproject Gezichten van Noord-Holland.

De vorm die KCA & Kunstploeg hebben gekozen voor dit community project is het ‘selfieportret’. Iedereen kan schilderen, dus iedereen kan meedoen. Je hoeft echt geen grote meester te zijn om een selfieportret te maken. Je maakt het op schilderlinnen. Hoe, dat bepaal je zelf.

Alles wat je daarvoor nodig hebt plus een handige instructie krijg je van ons. Daarvoor organiseren we een aantal ophaaldagen in Het Oude Raadhuis, Dorpsstraat 9 in Aalsmeer. Deelname kost niets. Om je op weg te helpen komen er workshops. Heb je belangstelling, meld je dan snel aan op gezichtenvanaalsmeer@kunstencultuuraalsmeer.nl.

De eerste serie selfiesportretten is te zien tijdens de 25e editie van de Kunstroute Aalsmeer. Na de Kunstroute gaat het project verder tot ver in 2025. Uiteindelijk wordt alles in één grote overzichtstentoonstelling geëxposeerd bij het Frans Hals Museum en het Amsterdam. Hoe leuk is dat!

Gezichten van Aalsmeer is onderdeel van het grote project Gezichten van Noord-Holland, een initiatief van het Frans Hals Museum en het Amsterdam Museum. Daarin worden historische portretten uit de collecties van beide musea gekoppeld aan portretten van Noord-Hollanders van nu. De combi KCA & Kunstploeg is één van zes culturele partners in Noord-Holland die mee mogen doen. Een grote eer.

Dat KCA & Kunstploeg de handen ineenslaan voor dit bijzondere participatieproject is voor beide partijen eigenlijk heel logisch. Onder het motto's ‘Meedoen is de kunst' en 'Het kan niet fout' inspireert De Kunstploeg mensen tot het maken van een gezamenlijk community-kunstwerk en heeft zo samen met individuele deelnemers, maar ook met scholen, wijkbewoners, bewoners van zorgcentra of gehandicapten organisaties inmiddels een serie zeer succesvolle projecten op haar naam staan. De community-kunstwerken zijn steevast te bewonderen tijdens de Kunstroute Aalsmeer van KCA, de grootste kunstroute in de regio. Het is een jaarlijks terugkerend hoogtepunt op het gebied van beeldende kunst dat steevast duizenden bezoekers trekt voor de kunst van ruim honderd kunstenaars. Het is een weekend lang genieten van alle gezelligheid.


Doe mee!

Doe je mee? Aanmelden kan via een e-mail  naar gezichtenvanaalsmeer@kunstencultuuraalsmeer.nl. Volg ook de websites en social media van beide culturele organisaties voor meer informatie over Gezichten van Aalsmeer. Daar publiceren we nieuwtjes over het project, data van ophaaldagen en workshops etc. 


 Contactgegevens

Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer
Dorpsstraat 9
1431 CA  Aalsmeer
Openingstijden: in augustus op afspraak, vanaf 1 september vr-za-zo 14 - 17 uur

Stichting De Kunstploeg
Uiterweg 185 ws2
1431 AE Aalsmeer
06 12096497


 

Gezichten van Aalsmeer is een samenwerking van:

 

KCA & Kunstploeg

en

Gezichten van Noord-Holland

 

Locatie:
Diverse

Tijd:
augustus 2023 - mei 2025

Toegang uw gift

Eerstkomende programma(s)

«

Archief overzicht:

»